31 Δεκεμβρίου, 2014

ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΕΥΛΟΓΗΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 
Στην μεγάλη αίθουσα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε χθες από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμο η ακολουθία ευλογίας της Βασιλόπιτας των Συνοδικών Υπηρεσιών. Τον πλαισίωσαν οι Γραμματείς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτες Ιερώνυμος Νικολόπουλος και Γεώργιος Ρέμπελος, ενώ έψαλλε η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων:

"Την χρονιά που πέρασε είδαμε την ταλαιπωρία πολλών ανθρώπων, ζήσαμε την ανασφάλεια και την φτώχεια τους. Κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου η Εκκλησία από το ένα άκρο της πατρίδας μέχρι το άλλο προσπάθησε να ζεστάνει αυτούς τους ανθρώπους να τους ανοίξει την αγκαλιά της και να τους προσφέρει ό,τι περισσότερο μπορούσε".

"Την χαρά των ημερών αμαύρωσε το τραγικό ναυτικό δυστύχημα στην Αδριατική" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές όσων χάθηκαν και να δώσει κουράγιο στους συγγενείς τους και σε όσους ταλαιπωρήθηκαν. Ο Μακαριώτατος επεσήμανε επίσης πως "περιμένουμε τον καινούργιο χρόνο με καινούργιες ελπίδες, προσμονές και προγράμματα, αλλά και συγχρόνως καινούργιες δυσκολίες.

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες είναι παρακαλώντας τον δημιουργό και αυτό κάναμε με την ευχή που διαβάσαμε. Η Εκκλησία έχει ως κύριο σκοπό την πνευματική συμπαράσταση στον άνθρωπο και για αυτό αγωνίζεται, αλλά παράλληλα η προσοχή και το ενδιαφέρον στρέφεται και προς τον άνθρωπο που υποφέρει".



Δεν υπάρχουν σχόλια: