16 Δεκεμβρίου, 2014

«ΕΡΜΑΙΟ» ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

 

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά, μετά τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Ο δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχυόταν κατά 0,5%, στις 332,27 μονάδες, υποστηριζόμενος από την άνοδο των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, με την Total SA και τη Royal Dutch Shell να κερδίζουν πάνω από 2%.

«Οι τιμές του πετρελαίου οδηγούν τις αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Christian Zogg της LLB Asset Management AG στο Λιχτενστάιν. «Η κατάρρευση της αγοράς πετρελαίου είναι περισσότερο θέμα προσφοράς παρά θέμα ζήτησης. Για τις ευρωπαϊκές χώρες, με εξαίρεση τη Βρετανία και τη Νορβηγία, ο αντίκτυπος θα είναι μάλλον θετικός», πρόσθεσε.

Μετά την ενίσχυσή του σε υψηλό σχεδόν επτά ετών στις 5 Δεκεμβρίου και την υποχώρησή του, την περασμένη εβδομάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί για τον δείκτη από τις 29 Οκτωβρίου και μετά, τα κέρδη μέχρι στιγμής φέτος για τον δείκτη Stoxx 600 είναι μόλις 1,3%.

Τόκιο: Με ισχυρή πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1,57% καταγράφοντας απώλειες 272,18 μονάδων για να κλείσει στις 17.099,40 μονάδες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: