02 Δεκεμβρίου, 2014

ΕΚΤΑΦΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 18 ΧΡΟΝΙΑ

 

Έγινε χθές 1 Δεκεμβρίου 2014 η εκταφή του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου, εφημερίου Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Αττικής και επί χρόνια υπευθύνου του Αντιαιρετικού αγώνα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ταφή είχε παραταθεί τιμής ένεκεν με απόφαση του αειμνήστου Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Σταύρου Κώτση. Επιθυμία της οικογενείας ήταν τα οστά του αειμνήστου π. Αντωνίου να τοποθετηθούν δίπλα στην σύντροφο της ζωής του αειμνήστου Αντωνίας Αλεβιζοπούλου, η οποία είχε κοιμηθεί ένα χρόνο νωρίτερα και είχε ταφεί στο ίδιο κοιμητήριο.Πριν και μετά την εκταφή εψάλη Νεκρώσιμο Τρισάγιο καθώς και το «Χριστός Ανέστη» από τους ιερείς και τους λαικούς που παρίσταντο.


Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου παρέστη ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Πανασιολογιώτας Αρχ. π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου. Επίσης παρευρέθησαν ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριακός Τσουρός, από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Κωνσταντίνος Σαρρής, π. Ιωάννης Φωτόπουλος και π. Σταύρος Τρικαλιώτης. Επίσης ήσαν παρόντες ο π. Πέτρος Πανταζής από τη Μητρόπολη Μεσογαίας και ο Μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης.

Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος της ΠΕΓ θεολόγος και πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Παπαχριστοδούλου, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΕΓ κ. Νεοφώτιστος, μέλη του διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΓ καθώς και αρκετοί πιστοί που παρίσταντο εκστατικοί και προσευχόμενοι. Εκ μέρους της οικογενείας ήταν ο νεώτερος υιός του μακαριστού π. Αντωνίου κ. Χριστόφορος Αλεβιζόπουλος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: