29 Δεκεμβρίου, 2014

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΜΕ 168 ΨΗΦΟΥΣ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ

 
 Διαλύεται η Βουλή

Με 168 ψήφους υπέρ και 132 «παρών» η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα δεν κατάφερε να επιτύχει την απαραίτητη συναίνεση που προβλέπεται από το Σύνταγμα ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η χώρα οδεύει ολοταχώς για πρόωρες εκλογές και πλέον τα στρατηγεία των κομμάτων ανεβάζουν στο τέρμα την εκλογική μηχανή.

Η τελευταία παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν κατάφερε να μεταπείσει εκείνους τους ανεξάρτητους βουλευτές που στην δεύτερη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει «παρών», ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν και τα πιο μελανά σενάρια που ήθελαν τη Χρυσή Αυγή να σχεδιάζει στην τρίτη ψηφοφορία να υπερψηφίσει τον Σταύρο Δήμα.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Βύρων Πολύδωρας, παρέμεινε αμετακίνητος στη θέση του, ψηφίζοντας και πάλι «παρών», ενώ δεν υπήρξε καμία διαρροή από τη ΔΗΜΑΡ ή τους ΑΝΕΛ, όπως κυκλοφορούσε τις τελευταίες μέρες.  Τα βλέμματα πλέον όλων είναι στραμμένα στον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται στο υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει στις 14:00 να προκηρύξει εκλογές και να θέσει προ των πολιτών τα διλήμματα των εκλογών.

Η Βουλή θα διαλυθεί μέσα σε δέκα μέρες και να προκηρυχθούν εκλογές, η προσφυγή στις κάλπες είναι η 25η Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα εκλογές έδωσε η τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας που διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας και στην οποία ο μοναδικός υποψήφιος Σταύρος Δήμας έλαβε 168 ψήφους, ήθελε 180 για να εκλεγεί, ενώ 132 βουλευτές ψήφισαν «παρών». Μετά την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εντός 10 ημερών θα πρέπει να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Μόλις έγινε η ανακοίνωση του αποτελέσματος από τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ξεκίνησε φραστική επίθεση από την πλευρά των χρυσαυγιτών βουλευτών, οι οποίοι άρχισαν να βρίζουν και να φτύνουν τον Στάθη Μπούκουρα και να φωνάζουν προς την κυβέρνηση «Τελειώσατε». «Ο Σαμαράς θα πάει φυλακή».Υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές, δηλαδή όσοι και στη δεύτερη ψηφοφορία, γεγονός που σημαίνει ότι οι προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να αλλάξουν στάση κάποιοι βουλευτές δεν απέδωσαν καρπούς.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε με την ανάγνωση της λίστας των βουλευτών Επικρατείας, με τον Χρ. Παππά της Χρυσής Αυγής να ψηφίζει «παρών» και να δίνει το στίγμα που επρόκειτο να τηρήσει η οργάνωση στην ψηφοφορία. Την ίδια στάση, δηλαδή «παρών», κράτησαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας και Νίκος Νικολόπουλος από τους ψήφους που πιθανολογείτο ότι «παίζονταν» να αλλάξουν από τη δεύτερη στην τρίτη ψηφοφορία.

«Παρών» ψήφισαν και οι Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης και οι Βασίλης Καπερνάρος και Ραχήλ Μακρή, επίσης ανεξάρτητοι βουλευτές, γεγονός που ψαλίδισε δραματικά τις όποιες λιγοστές ελπίδες να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας.

«Παρών» ψήφισε και η Νίκη Φούντα που είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τη ΔΗΜΑΡ πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία, ενώ ο Κώστας Γιοβανόπουλος ψήφισε τον Σταύρο Δήμα. Το «παρών» ξεπέρασε το φράγμα των 120 ψήφων με την ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών της Ροδόπης, γεγονός που οριστικοποίησε τη μη εκλογή του Σταύρου Δήμα και την προσφυγή στις κάλπες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: