20 Νοεμβρίου, 2014

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΑΝΑΒΕΙ Η ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ UBER ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οδηγούς ιδιωτικών οχημάτων που θέλουν να παρέχουν υπηρεσίες «ταξί» με επιβάτες που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών συνδέει η αμερικάνικη εταιρεία Uber. Τι θα προσφέρει στην εγχώρια αγορά.  Την επέκταση των καινοτόμων υπηρεσιών της και στη χώρα μας σχεδιάζει η αμερικανική εταιρεία Uber Inc., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της μίσθωσης ιδιωτικών οχημάτων.

Η εταιρεία, η οποία έχει αναπτύξει δραστηριότητα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, έχει ήδη προχωρήσει στην πρόσληψη 100 οδηγών. Μάλιστα με αγγελία στην ιστοσελίδα της χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία της παλιάς Αθήνας η Uber διαφημίζει την επέκταση της δραστηριότητάς της στην ελληνική πρωτεύουσα ως φυσική συνέπεια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Επιτέλους, ήρθαμε! 200+ πόλεις σε όλο τον κόσμο και θα λείπαμε από την Αθήνα;».

Η μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης και η διαφαινόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας φαίνεται ότι ήταν οι λόγοι για τον οποίο η Uber αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα. Η εταιρεία με τις υπηρεσίες της συνδέει τους επιβάτες που επιθυμούν να μετακινηθούν με οδηγούς ιδιωτικών οχημάτων, με τους οποίους συνεργάζεται. Η σύνδεση των επιβατών με τους οδηγούς γίνεται μέσω εφαρμογής για κινητές συσκευές που έχει αναπτυχθεί.

Απλά αλλά και πολυτελή οχήματα. Τα οχήματα στη λίστα της εταιρείας περιλαμβάνουν από απλά Ι.Χ., μέχρι πολυτελή σεντάν και οχήματα ελεύθερου χρόνου (SUV), συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο υπηρεσίες τύπου ταξί ή ενοικίασης λιμουζίνας. Οι πρώτες πληροφορίες για τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στην ελληνική αγορά είχαν εμφανιστεί για πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι, όταν δημοσιεύτηκε η πρώτη αγγελία για την πρόσληψη στελεχών.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η αμερικάνικη εταιρεία επανήλθε με νέα αγγελία της με την οποία ζητούσε οδηγούς όχι μόνο για την πόλη της Αθήνας αλλά και για πόλεις της περιφέρειας, μεταξύ αυτών και τα πλέον τουριστικά νησιά της χώρας. Η ανταπόκριση ήταν, για μία ακόμη φορά, τεράστια, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες οι 100 πρώτες διαθέσιμες θέσεις είχαν καλυφθεί. Τρεις κατηγορίες υπηρεσιών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Uber, η εταιρεία φιλοδοξεί να λανσάρει στην αγορά της ελληνικής πρωτεύουσας τρεις διαφορετικές υπηρεσίες.

Αναλυτικότερα:

-την uberX (υπηρεσία που δημιουργεί τις αντιδράσεις των επαγγελματιών οδηγών, καθώς συνεργάζεται με μη επαγγελματίες),
-την Uber BLACK (υπηρεσία πιο πολυτελών μετακινήσεων)
-την Uber TAXI (συνεργάζεται με αδειοδοτημένους οδηγούς ταξί).

Σφοδρή αντίδραση από τους αυτοκινητιστές ταξί. Οι πληροφορίες για τη δραστηριοποίηση της αμερικάνικης εταιρείας και στη χώρα μας προκάλεσαν έντονη αντίδραση από την πλευρά των αυτοκινητιστών ταξί. Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι μια τέτοια εταιρεία δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει νόμιμα στη χώρα μας, καθώς το νομικό πλαίσιο είναι αυστηρότερο από ό,τι σε άλλες χώρες.

Παράλληλα διαπιστώνουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται σε δικαστικές διαμάχες και σε άλλες χώρες, όπως στη Γερμανία. «Δεν μπορεί ένα Ι.Χ. να εκτελεί έργο δικό μας» επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, τονίζοντας ότι αν δεν μεριμνήσει το υπουργείο οι αυτοκινητιστές θα πάρουν τον νόμο και την κατάσταση στα χέρια τους!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: