25 Νοεμβρίου, 2014

ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΠΛΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Focus, οι ελληνικές αρχές ερευνούν εξονυχιστικά, βασιζόμενες και σε πληροφορίες της ομοσπονδιακής αμερικανικής υπηρεσίας FBI, τις πιθανές διασυνδέσεις τρομοκρατών του ISIS που μεταφέρουν όπλα από την Αλβανία στους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους στην Συρία, μέσω Ελλάδος, κάτι που το αποτελεί πρόβλημα για την πατρίδα μας. Η τεράστια έρευνα ξεκίνησε, μετά τη σύλληψη οκτώ μελών μια ύποπτης αλβανικής οργάνωσης που είχε σχέσεις με τους ακραίους ισλαμιστές, σε ακτή κοντά στο Δυρράχιο, την περασμένη Παρασκευή, και πυροδότησε έρευνες και από τις ελληνικές διωκτικές αρχές, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο.

Μετά από αναφορές των αλβανικών μέσων ενημέρωσης, που υποδεικνύουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην μέση της διαδρομής του λαθρεμπορίου όπλων που προορίζονται για την Συρία και τον ISIS, οι άνδρες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος που καταλήγει σε αλβανικό έδαφος. Μια επιδρομή από την αλβανική αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, σε ένα κρησφύγετο στην πόλη Shijak, οδήγησε στη σύλληψη οκτώ υπόπτων, ηλικίας μεταξύ 18 και 44, καθώς και της κατάσχεσης μιας μεγάλης αποθήκης-κρύπτης όπλων που περιλάμβανε, έξι Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι Skorpion υποπολυβόλα, έξι πιστόλια, πέντε χειροβομβίδες, δύο τουφέκια και 12.000 σφαίρες, σύμφωνα με τις αλβανικές πηγές.

Σε δήλωσή του μετά την επιδρομή, ένας εκπρόσωπος της αλβανικής αστυνομίας, δήλωσε ότι οι ύποπτοι πιστεύεται ότι είναι μέλη μιας διεθνούς οργάνωσης λαθρεμπορίου όπλων των τζιχαντιστών στην Συρία. Η «φαινομενική» ελληνική διασύνδεση αναφέρθηκε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλέστηκαν τοπικούς αξιωματούχους της αστυνομίας, που υποστήριξαν ότι μερικά από τα λαθραία όπλα λαθραία μετακινήθηκαν μέσω Ελλάδος-Τουρκίας για να καταλήξουν στην Συρία .

Ένα υποτιθέμενο μέλος της συμμορίας, που προσδιορίζεται στα αλβανικά ως Clirim(ελευθερωτής) X , ηλικίας 39, έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα για την ένοπλη ληστεία στο παρελθόν, σύμφωνα με τις εκθέσεις. Ο 39χρονος αλβανός τρομοκράτης πιστεύεται ότι είναι ένα βασικό μέλος της οργάνωσης που μετακινεί όπλα στο συριακό έδαφος. Η ισλαμική τρομοκρατία μας χτύπησε την «πόρτα» μας, κάτι λίγο πολύ αναμενόμενο. Η Αλβανία, το Κόσσοβο, η δυτική ΠΓΔΜ και το λαθρεμπόριο όπλων, πάνε μαζί. Διότι αυτές οι χώρες θεωρούνται «εξαιρετικοί « λαθρέμποροι σε όλη την Ευρώπη με «πολλά χρόνια στην πλάτη», ειδικά μετά τον πόλεμο του Κοσόβου το 1999.

Στην προκειμένη περίπτωση πελάτες είναι οι Τζιχαντιστές, που ψάχνουν εναγωνίως για την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών για να συνεχίσουν τον πόλεμο στην Συρία και το Ιράκ. Επισημαίνεται ότι τα Βαλκάνια θεωρούνται μια περιοχή που «διακινείται» ένας τεράστιος όγκος παράνομου οπλισμού, εδώ και πολλά χρόνια, και σύμφωνα με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. Μιλάμε για χιλιάδες όπλα, και πυρομαχικά μαζί με χειροβομβίδες, αντιαρματικούς εκτοξευτές κά. Χώρες σαν την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, την ΠΓΔΜ, αποτελούν τον παράδεισο, της παρανομίας στον τομέα των όπλων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: