23 Οκτωβρίου, 2014

ΕΠΙΠΛΗΤΤΕΙ ΑΛΑΜΟΥΝΤΙΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ… ΗΡΩΑ ΤΟΝ ΕΛΓΙΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ DAILY TELEGRAPH

 

Σε ανθελληνικό παραλήρημα ο βρετανικός Τύπος, προσπαθεί να φρενάρει την προσπάθεια της Ελλάδας να πάρει πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Στο χορό μπήκε τώρα και η Daily Telegraph. Ο συντάκτης που υπογράφει το άρθρο ισχυρίζεται ότι ο Λόρδος Ελγιν ήταν ήρωας που έσωσε τα Μάρμαρα για τον κόσμο.

«Η Αμάλ πρέπει να κάνει πίσω. Ο λόρδος Ελγιν ήταν ήρωας και έσωσε τα μάρμαρα για τον κόσμο», γράφει χαρακτηριστικά ο Ντομικίν Σέλγουντ. Ο δημοσιογράφος και ιστορικός στο μακροσκελές άρθρο του στην Daily Telegraph επιτίθεται ευθέως στην Αμάλ Αλαμουντίν στη χώρα μας, αποθεώνει τον Λόρδο Ελγιν και διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα.

«Τα μάρμαρα καταστρέφονταν στην Αθήνα. Ο Ελγιν ζήτησε άδεια από την κυβέρνηση στην Αθήνα να τα αφαιρέσει. Το έπραξε με τις ευλογίες της κυβέρνησης της Αθήνας, μέσα σε μια περίοδο 4 ετών, από το 1801 έως το 1805. Τα μάρμαρα ανήκουν στη Βρετανία και κανένας νόμος δεν δίνει στην Ελλάδα δικαιώματα επί των μαρμάρων του Παρθενώνα», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο δημοσιογράφος δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε συνεργάτη της κ. Κλούνεϊ που υποστήριξε ότι ο Ελγιν αφαίρεσε τα γλυπτά για να τα πουλήσει στο βρετανικό μουσείο με σκοπό τον πλουτισμό: «Ο Λόρδος Ελγιν εκτός από ήρωας ήταν πλούσιος και ένας λάτρης της τέχνης που θέλησε να σώσει τα μάρμαρα από την καταστροφή, ξόδεψε τεράστια ποσά για να πετύχει το σκοπό του και πέθανε πάμφτωχος».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: