04 Οκτωβρίου, 2014

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΕΞΕΛΕΞΕ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

 

Η Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως εξέλεξε εχθές 3/10/2014 Μητροπολίτη - Εκπρόσωπο του Φαναρίου στην Αθήνα τον μη εκλεγέντα για την Μητρόπολη Ιωαννίνων από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος 25 Ιουνίου 2014 τον κ. Αμφιλόχιο Στεργίου με τον τίτλο Ανδριανουπόλεως!Το Βιογραφικό του νέου Ανδριανουπόλεως λείπει όμως από την Ανακοίνωση του Φαναρίου.

Με αυτά τα τερτίπια που σκαρφίζεται κάθε λίγο και λιγάκι ο κ. Βαρθολομαίος χάνει έδαφος και το μόνο που θα μείνει από όλα αυτά που δημιουργεί θα είναι αυτό που έχει πει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος γι΄ αυτόν ότι: «Με αυτά που κάνει ο κ. Βαρθολομαίος θα μείνει η πικρία για την στάση του Πατριαρχείου για ασήμαντες διοικητικές διεκδικήσεις, αδικαιολόγητη καχυποψία, ανυπολόγιστες ποιμαντικές συνέπειες και τέλος ο τεράστιος σκανδαλισμός».

Για τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο δυστυχώς έχει αρχίσει η δημοτικότητά του να μετρά αντίστροφα και αυτό γιατί; διότι είναι αχάριστος απέναντι στην Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, ο λαός βλέπει, ακούει, καταλαβαίνει και κρίνει. Καλόν θα ήτο να ακούσει να δει όμως και η Κυβέρνηση με καθαρό μάτι τις βλέψεις του Φαναρίου πριν επιστρέψουν και αρχίσουν πάλι τα όργανα του 2004. Η εποχή που κάποιοι Μητροπολίται επί Χριστοδούλου που δεν τον πήγαιναν και έτρεχαν στο Φανάρι για δικούς τους λόγους έχει περάσει έτσι τότε κέρδιζε τις εντυπώσεις ο κ. Βαρθολομαίος.

Μπορεί να πήγαινε στο Φανάρι τότε και ο νυν Αρχιεπίσκοπος ως Θηβών αλλά πάντοτε όσες φορές είχε πάει ήταν για να κατευνάσει το πνεύμα της Λερναίας Ύδρας του Φαναρίου προς χάριν της Ορθοδοξίας και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα παρόλη την πικρία της αδικίας που υπέστη με τις γνωστές έωλες συκοφαντίες τον Απρίλιο του 1998, όπου όταν κάποιοι απ΄ αυτούς τους Μητροπολίτες πηγαινοερχόντουσαν πάλι στο Φανάρι το 2005 για να γκρεμίσουν από τον Θρόνο του τον μακαριστό Χριστόδουλο, ο νυν Αρχιεπίσκοπος έσπευσε αθόρυβα βράδυ στην Αρχιεπισκοπή και πιάνοντάς τον απ’ το χέρι τότε τον Χριστόδουλο του είπε:

Είμαι δίπλα σου, μην σκέφτεσαι την παραίτηση σε στηρίζω και άλλα που δεν είναι της στιγμής να αναφέρουμε. Μπορεί να είχαν διαφωνίες σε διάφορα Συνοδικά θέματα αλλά ουδέποτε ο τότε Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Ιερώνυμος ενήργησε πισώπλατα πρόστυχα και ανέντιμα κατά του Χριστοδούλου. Εξάλλου σε μια Σύνοδο πάντα υπάρχουν και διαφωνίες, τότε διαφωνίες με τον Χριστόδουλο είχαν και άλλοι Αρχιερείς όπως π.χ. οι: Γουμεννίσης, Περιστερίου, Φιλίππων, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Πύργου και άλλοι.

Σήμερα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει ας το καταλάβει ο κ. Βαρθολομαίος και η παρέα του!!! Ήρθε η ώρα να ξεχάσει τα νταηλίδικα έκκλητα, τους αφορισμούς της πλάκας και τα δήθεν προνόμια, διότι το προφίλ του έχει πάρει την κατιούσα και με τον τρόπο που φέρεται ο κ. Βαρθολομαίος χάνει συνέχεια καλούς φίλους και πολύτιμους συμμάχους, ας πάψει λοιπόν να είναι άμετρος και να το παίζει κόκορας, διότι η ηχηρή κατραπακιά που έφαγε για τα Γιάννενα θα του μείνει αξέχαστη.

Πολύ φοβούμαι πως με αυτά τα καμώματα του κ. Βαρθολομαίου τώρα τελευταία θα υπάρξουν μέθοδοι που θα ανατρέψουν τα Πρωτεία του, εξάλλου η Μόσχα δεν είναι και πολύ μακριά από την Istanbul, γιατί στην τελική ποιος είναι ο Βαρθολομαίος; έτσι για να τελειώνουμε μ’ αυτόν. Ας αφήσει λοιπόν τις απειλές, τα επιτίμια, τα μνημόσυνα και τα Δίπτυχα.

Θα πρέπει όμως να ξέρετε εσείς που διαβάζετε αυτό το κείμενο, ότι κανένας Αρχιεπίσκοπος, κανένας Πατριάρχης και κανένας Μητροπολίτης δεν καθαιρείται από καμμία Σύνοδο. Καθαιρείται μόνο για Αίρεση και ηθικά αποδεδειγμένα σκάνδαλα. Τα περί Μείζονος λοιπόν και Υπερτελούς Συνόδου του Φαναρίου, αυτά είναι αρλούμπες των Φαναριωτικών εμμονών. Αυτά για σήμερα.

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: