23 Οκτωβρίου, 2014

ΑΦΙΧΘΗ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ Κ.κ. ΙΩΑΝΝΗΣ


Επίσημη ειρηνική επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στην Εκκλησία της Ελλάδος ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο οποίος στις 11.50 αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».



Στο αεροδρόμιο τον Πατριάρχη Ιωάννη υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο ενταύθα πρέσβης του Λιβάνου και οι λοιποί αρμόδιοι εκκλησιαστικοί και κρατικοί υπηρεσιακοί παράγοντες.


Στη συνέχεια στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία για την άφιξη του Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννου και της Συνοδείας του στην Ελλάδα. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη μεταξύ άλλων τόνισε: ''Σας καλωσορίζω ως αδελφό και ως μάρτυρα που έρχεται να δώσει την μαρτυρία την χριστιανική, την μαρτυρία την ορθόδοξη, την μαρτυρία της πίστεως.''


Επίσης ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: ''Είστε μαζί μας σήμερα εδώ σε μια εποχή διωγμών, καταπατήσεως ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να δηλώσετε στην πολιτισμένη Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς ότι στέκεστε ακόμη στα πόδια σας, και δεν χάσατε την πίστη σας στο Χριστό, ότι η Αντιόχεια και η Δαμασκός συνεχίζουν να ακτινοβολούν στην οικουμένη''.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε: ''Η Αθήνα των Αγίων, των μαρτύρων και των ηρώων σας χαιρετίζει ως άγγελον ειρήνης, ως μάρτυρα Χριστού και ως αγωνιστή υπέρ των οσίων και των ηρώων των χριστιανών αδελφών, των δικών μας αδελφών της Μέσης Ανατολής''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: