19 Οκτωβρίου, 2014

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

 

Αίτημα προς το υπουργείο Πολιτισμού θα καταθέσει περίπου στις 2 Νοεμβρίου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ώστε να του επιτραπεί να επισκεφθεί τον χώρο των ανασκαφών της Αμφίπολης.

Ο Μακαριώτατος παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον λόφο  Καστά.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είναι απόφοιτος του τμήματος αρχαιολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η αγάπη του για την αρχαιολογία την οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε είναι μεγάλη και διαρκής. Επί των ημερών του στην Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως Μητροπολίτης, αναστηλώθηκαν  με την φροντίδα του τα περισσότερα χριστιανικά μνημεία της Βοιωτίας.


Ο Μακαριώτατος ως Αρχαιολόγος και Θεολόγος έχει δημοσιεύσει πολλές  επιστημονικές μελέτες και άρθρα. Έχει υπάρξει συνεργάτης της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, ενώ έχει βραβευθεί για το έργο του «Μεσαιωνικά Μνημεία της Εύβοιας» από την Ακαδημία Αθηνών, όπου αξίζει πολλοί να το μελετήσουν.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή. Διετέλεσε πρώτος σε πανελλαδική κλίμακα υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) στις βυζαντινές σπουδές, τις οποίες πραγματοποίησε στα Πανεπιστήμια του Γκρατς (Αυστρία) και του Μονάχου (Δυτ. Γερμανία).

Ενώ εφοίτησε και στο Ostkirchliches Institut, Ινστιτούτο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που εδρεύει στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας. Εργάσθηκε ως πανεπιστημιακός βοηθός στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία δίπλα στον κ. Αναστάσιο Oρλάνδο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: