09 Οκτωβρίου, 2014

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

 

Χάρτη με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ κατά την περίοδο 20 Οκτωβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2013 έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόκειται για τις περιοχές τις οποίες δέσμευσε η Άγκυρα για σεισμογραφικές έρευνες. Οι δεσμευμένες από την Τουρκία περιοχές απεικονίζονται στον χάρτη με κόκκινο χρώμα.

Στις περιοχές συμπεριλαμβάνεται κομμάτι του οικοπέδου 9 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου βρίσκεται το κοίτασμα «Ονασαγόρας», στο οποίο άρχισε γεώτρηση η ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS.  Επιπλέον στο πεδίο αυτό βρίσκεται και μέρος του οικοπέδου 2, το οποίο μαζί με το οικόπεδο 3, έχουν δοθεί για γεωτρήσεις στην ίδια κοινοπραξία. Με κίτρινο χρώμα είναι οι περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ, που δέσμευσε η Κυπριακή Δημοκρατία για γεωτρήσεις.

Στο οικόπεδο 12 (κοίτασμα «Αφροδίτη») διεξήγαγε γεώτρηση η αμερικανική εταιρεία Noble, ενώ τα οικόπεδα 10, 11 έχουν δοθεί για γεωτρήσεις στη γαλλική εταιρεία Total. Η κόκκινη συνεχόμενη γραμμή είναι αυτή που συμφωνήθηκε στις οριοθετήσεις της ΑΟΖ Κυπριακής Δημοκρατίας, Λιβάνου, Ισραήλ και Αιγύπτου. Η συνεχόμενη γαλάζια γραμμή δείχνει τις συνταταγμένες - όπως έχουν δημοσιευτεί - της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση τη μέση γραμμή σε συνάφεια με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: