21 Οκτωβρίου, 2014

21/10/2014 - Η ΝΟΡΒΗΓΙΔΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ

 

Θεραπεύτηκε η Νορβηγίδα γιατρός που εργαζόταν για λογαριασμό της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Σιέρα Λεόνε και είχε μολυνθεί από τον ιό Εμπολα. «Είμαστε πολύ ευτυχείς που μάθαμε ότι η συνάδελφός μας ανέρρωσε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Νορβηγίας, Γιόνας Χαάγκενσεν.

Λίγο νωρίτερα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Όσλο είχε ανακοινώσει ότι η ασθενής θα εξέλθει από μία ειδική πτέρυγα απομόνωσης για τις σοβαρές μολύνσεις όπου νοσηλευόταν μετά τον επαναπατρισμό της από τη Σιέρα Λεόνε την 7η Οκτωβρίου. «Πρόκειται για ένα πολύ καλό νέο» υπογράμμισε ο Χάαγκενσεν.

Υπενθυμίζεται ότι και η Ισπανίδα νοσοκόμα που προσβλήθηκε από τον Εμπολα δεν είναι πλέον φορές του θανατηφόρου ιού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε.

«Τα τρία τεστ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ανάμεσά τους και αυτό που αφορά την Τερέσα, είναι αρνητικά», είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του νοσοκομείου Κάρλος ΙΙΙ της Μαδρίτης, όπου εισήχθη στις 6 Οκτωβρίου η Τερέσα Ρομέρο, έχοντας εμφανίσει τα συμπτώματα της ασθένειας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: