24 Σεπτεμβρίου, 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

 

Τον διοικητή του ΟΓΑ Καθηγητή κ. Ξενοφώντα Βεργίνη δέχτηκε χθες στις 3 το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Μετά το πέρας της συνάντησης έκαναν τις εξής δηλώσεις στον 89,5:

"Με ιδιαίτερη χαρά είχαμε μια όμορφη συνεργασία με τον διοικητή του ΟΓΑ", τόνισε ο Μακαριώτατος. Και συνέχισε: "Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι συζητήσαμε το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως των μοναχών και της Εκκλησίας της Ελλάδος και των πρεσβυγενών Πατριαρχείων. Το ξεχωριστό στοιχείο είναι ότι οι μοναχοί που θα στηρίζονται από τον ΟΓΑ θα είναι κάθε ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως των δοκίμων. Το δεύτερο πολύ ουσιαστικό στοιχείο είναι ότι συζητήσαμε για διάφορα προγράμματα πιλοτικών καλλιεργειών για νέους αγρότες, στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της εκκλησιαστικής γης, τα οποία μπορούν να φθάσουν από τις εξειδικευμένες καλλιέργειες μέχρι τον αγροτοτουρισμό."

Ο Διοικητής του ΟΓΑ από την πλευρά του δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Μακαριώτατο γιατί με δέχτηκε. Συζητήσαμε κυρίως δύο μεγάλα θέματα.

ΠΡΩΤΟΝ το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως των μοναχών από τον ΟΓΑ. Και στην Ελλάδα και στα Ιεροσόλυμα και στα άλλα Πατριαρχεία. Ως προς το θέμα της ιατροφαρμακευτικής καλύψεως των Επισκόπων και των Πατριαρχών καταλήξαμε να τους δίνεται πρώτη θέση νοσηλείας. Ζητήθηκαν στοιχεία από τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο ώστε να έχουμε εικόνα του αριθμού των μοναχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όλοι οι μοναχοί δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως αρκεί να διαθέτουν ΑΜΚΑ. Όσοι δεν διαθέτουν ή δεν δεχθούν να πάρουν ΑΜΚΑ δεν θα δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κάλυψης από τον ΟΓΑ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ συζητήσαμε για το πώς θα μπορούσε η εκκλησιαστική περιουσία όπου είναι εκμεταλλεύσιμη να προσφέρεται σε νέους αγρότες ώστε να εκπαιδευτούν σε νέες εκτεταμένες καλλιέργειες. Με πιλοτικά προγράμματα ενισχυόμενα από κεφάλαια της Ε.Ε., ώστε να γίνουν πιλοτικά πρότυπα. Υπάρχουν τέτοια προγράμματα στο Υπουργείο ανάπτυξης και μέσω του ΕΣΠΑ. Γι αυτό το λόγο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου ανάπτυξης με τους κ. Καρασμάνη και Ιατρίδη."

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: