09 Σεπτεμβρίου, 2014

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ

 

Ξεκίνησε ως Δοξολογία, για να καταλήξει σε θλιβερό Μνημόσυνο. Από τις «βάσεις του θανάτου» (που φεύγουν αλλά μένουν) ως τον Κοσκωτά, και από τον παρ' ολίγον αρχηγό και πρωθυπουργό Ακη ως τον Χάλακ και τους λαθρεμπόρους με το καλαμπόκι, ζήσαμε όλοι τον ευτελισμό συνθημάτων και τη διαφαινόμενη κατάρρευση του κομματικού σχηματισμού που προχθές εόρτασε την «3η του Σεπτέμβρη». 

Υπέστη πολλά ο ελληνικός λαός προτού κλείσει η πρώτη τετραετία της Αλλαγής. Προτού στεγνώσει η μελάνη με το σύνθημα για «ακόμη καλύτερες μέρες» η ηγεσία εξεδίωκε τον «αριστερό Αρσένη» για να αναθέσει στον «δεξιό Σημίτη» την πρώτη λιτότητα. Ακολούθησε η περίοδος των σκανδάλων. Η ψήφος του ελληνικού λαού τα έβαλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Και το ΠαΣοΚ επανήλθε στην εξουσία.

Ομως ο αρχηγός του ήταν άλλος άνθρωπος. Η ασθένειά του, τα ειδικά δικαστήρια και η οξύτητα των πολιτικών συγκρούσεων τον άλλαξαν. Ο θάνατός του σήμανε την έναρξη μιας νέας εποχής. Η πολιτική ζωή δοκιμάζεται έκτοτε. Η πρωθυπουργική δημοκρατία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Ο συνδυασμός της αποδεδειγμένης ανικανότητας με την οικονομική κρίση δημιούργησε πολιτικά εκτρώματα.

Οι θρασύτεροι ανακάλυψαν συνωμοσίες. Και με τις παρασκηνιακές δραστηριότητές τους υπονομεύουν τη δημοκρατική παράταξη. Ορισμένοι μάλιστα μοιάζει να αναπτύσσουν δραστηριότητα ως βαποράκια άλλων κομμάτων. Παζαρεύουν μεταγραφές σε άλλα κόμματα για να πετύχουν. Ενα είναι βέβαιον. Οτι το ΠαΣοΚ δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται. Και δεν ακολουθεί τα βαποράκια που επιχειρούν να το σκυλεύσουν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: