06 Σεπτεμβρίου, 2014

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ «ΚΙΝΕΖΟΥ»

 

Ο Κώστας Σημίτης θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή από την επομένη της ντροπής των Ιμίων. Το γεγονός ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας είναι παράδοξο και προκλητικό. Είναι ο πρώτος επικεφαλής ελληνικού κράτους που διέταξε την εγκατάλειψη εθνικού εδάφους και την υποστολή της σημαίας μας - παρόλο που έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της αναμέτρησης με την Τουρκία τρεις ήρωες Ελληνες αξιωματικοί!

Η Ελλάδα στα Ιμια υπέστη μια δεινή ηθική, πολιτική και γεωπολιτική ήττα δίχως να ρίξει τουφεκιά, ενώ ο Σημίτης στην αρχή της κρίσης αποφάσισε να κινητοποιήσει το σύνολο του Στόλου μας.  Επίσης, ο γερμανοτραφής πρώην πρωθυπουργός μάς έβαλε από το παράθυρο στο ευρώ, επινοώντας τα δικά του «ελληνικά στατιστικά» και συνάπτοντας κατάπτυστες συμφωνίες με την Goldman Sachs. Τα αποτελέσματα των στρατηγικών οικονομικών επιλογών του δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε. Τα βιώνουμε όλοι.

Ο ίδιος άνθρωπος είναι υπόλογος για τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας της πατρίδας μας: παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους, αφαίρεση θρησκεύματος από ταυτότητες, συμφωνία της Μαδρίτης, Χρηματιστήριο, ολυμπιακά έργα, εξοπλιστικά, σκανδαλώδεις συμβάσεις με εργολάβους κ.ά. Παρά ταύτα, ο Κώστας Σημίτης, περιφρονώντας τους πολίτες που έχουν μνήμη και γνώση των πρόσφατων εξελίξεων, αντί να κρύβεται, έχει το θράσος να μιλάει και να τοποθετείται δημόσια για ζητήματα που αφορούν το θνήσκον κόμμα του και την Ελλάδα.

Η πρόσφατη παρέμβασή του, υπέρ του Βαγγέλη Βενιζέλου και κατά του Γιώργου Παπανδρέου στη διαμάχη για την κυριαρχία σε ό,τι έχει απομείνει από το κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα, είναι μία από τις πολλές αποδείξεις της ισχύος του εν λόγω πολιτικού. Οι μηχανισμοί που έστησε τα χρόνια της παντοδυναμίας του στο ΠΑΣΟΚ παραμένουν ενεργοί, παρά την εκλογική συρρίκνωση του «Κινήματος», το οποίο έριξε το εθνικό σκάφος στα βράχια του Μνημονίου.

Ο Κώστας Σημίτης είναι ο αφανής πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο αποφασιστικός ρυθμιστής των μελλοντικών εξελίξεων σε αυτό το κόμμα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αντλεί «νομιμοποίηση» από τον κ. Σημίτη και την ομάδα του, με αποτέλεσμα να εξαρτάται από εκείνον. Φυσικά, για την Ελλάδα δεν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν σε αυτόν τον πολιτικό φορέα κυριαρχούσε ο παραιτηθείς πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου. Η καταστροφή θα ήταν εξίσου μεγάλη είτε με τον έναν είτε με τον άλλον.

Εκείνοι που ωφελούνται από τις σποραδικές εμφανίσεις του παλιού εφιάλτη είναι οι πολίτες. Η ωφέλειά τους έγκειται στο γεγονός ότι διαλύονται τα νέφη που σχηματίζουν οι αυταπάτες: ότι το ΠΑΣΟΚ... άλλαξε, ότι χαράσσει νέα πορεία, έκανε την αυτοκριτική του και άλλα φληναφήματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: