18 Σεπτεμβρίου, 2014

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

 

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και σημαντικές υλικές ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια, ξενοδοχεία και άλλα κτίρια, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αστέγων και τον εγκλωβισμό περίπου 30.000 ξένων τουριστών σε πρόχειρους καταυλισμούς και καταφύγια, άφησε πίσω του - αργά το βράδυ της Δευτέρας - το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Οντίλ (ή Οντάιλ) από την πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια του βορειοδυτικού Μεξικού.

Σύμφωνα με τις μεξικάνικες αρχές, το πέρασμα του τυφώνα προκάλεσε μικρότερους και σοβαρότερους τραυματισμούς σε τουλάχιστον 135 άτομα, κυρίως από πτώσεις αντικειμένων και θραύσεις τζαμιών. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε - νωρίς σήμερα το πρωί - ότι στα αεροδρόμια Λα Πας και Λος Κάμπος της πληγείσας πολιτείας θα σταλούν εμπορικά και στρατιωτικά αεροπλάνα, προκειμένου να απομακρυνθούν οι χιλιάδες τουρίστες που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή, από το Σαββατοκύριακο.

Αρμόδιες αρχές προειδοποιούν πως ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, καθώς προβλέπουν περισσότερες πλημμύρες και πιθανές κατολισθήσεις εδάφους τις επόμενες μέρες, καθώς ο τυφώνας Οντίλ - που εξελίσσεται σταδιακά σε τροπική καταιγίδα - κινείται με ταχύτητα έως και 160 χλμ την ώρα.

Μεξικάνοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι κατά το πέρασμα του τυφώνα Οντίλ, βρίσκονταν στις πληγείσες περιοχές της πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια τουλάχιστον 26.000 ξένοι τουρίστες και 4.000 Μεξικανοί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: