12 Σεπτεμβρίου, 2014

ΑΓΙΑΣΤΟΥΡΑ ΜΕ ΚΑΡΦΙΑ ΑΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

 

Όχι έναν, αλλά τρεις σχολικούς αγιασμούς τέλεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος. Ξεχωρίζω αυτόν που έγινε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο στο Μαράσλειο, καθώς έχει και πολιτικό ενδιαφέρον. Σημειώνω ότι το εν λόγω σχολείο στεγάζεται από το 2004 σε κοντέινερ. Εξού και ο διευθυντής του παρακάλεσε τον Ιερώνυμο να συμβάλει ώστε να βρεθεί μια λύση.

Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε κάτι σε στυλ «ευχαρίστως, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου». Και προσφέρθηκε να τους παραχωρήσει οικόπεδο της Εκκλησίας, το οποίο βρίσκεται πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, αλλά είναι δεσμευμένο από τον Δήμο Αθηναίων. «Αν ο δήμαρχος το αποδεσμεύσει, θα εισηγηθώ στην  Ιερά Σύνοδο να παραχωρηθεί» συνέχισε ο Ιερώνυμος.

Το κλου είναι ότι ο Γιώργος Καμίνης καθόταν ακριβώς δίπλα του... Εκεί ήταν και ο γενικός γραμματέας θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, καθώς και ο διευθυντής της Αποστολής Κωστής Δήμτσας. Μαθαίνω ότι είπε κι άλλα ο Ιερώνυμος. Όπως ότι το Μαράσλειο έχει ανεγερθεί σε χώρο που έχει παραχωρήσει η Εκκλησία.

Όπως το έθεσε, «δυστυχώς, όμως, δεν βλέπω πουθενά μια πινακίδα που να δείχνει αυτή την προσφορά», ενώ θύμισε και άλλες εκτάσεις που έχει παραχωρήσει η Εκκλησία. Με απλά λόγια, μη βαράτε την Εκκλησία

ΤΑ ΝΕΑ 12/9/2014 - ό μικρο-πολιτικός
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: