17 Σεπτεμβρίου, 2014

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Από την πρώτη ημέρα της υπαγωγής μας στη δικαιοδοσία των δανειστών, οι εκάστοτε κυβερνήσεις συμπεριφέρονταν λες και είχαν τον λαό απέναντί τους και μοναδικούς συμμάχους την τρόικα και τους υπαλλήλους της. Προϊόντος του χρόνου, λόγω των «ειδικών συνθηκών» που επιβάλλει η σχεδόν τριτοκοσμική πολιτική ατμόσφαιρα στη χώρα μας, οι κυβερνήσεις λάμβαναν αποφάσεις λες και είχαν τους πάντες απέναντί τους. Και τον λαό και την τρόικα!

Ενα από τα πολλά παραδείγματα, αλλά εξαιρετικά μεγάλης σημασίας. Πρόκειται για τις αποκαλύψεις της Κριστίν Λαγκάρντ, της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ. Η κυρία Λαγκάρντ μίλησε στους βρετανικούς «Financial Times» του Σαββάτου. Εκεί εξαπέλυσε, όπως σχολίασε η εφημερίδα μας, «βόμβα κατά της ελληνικής κυβέρνησης για αποτυχία φορολόγησης του μεγάλου πλούτου στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλε απειλές κατά της ζωής της από (μη κατονομαζόμενους) φοροφυγάδες για τη γνωστή "λίστα" που είχε αποστείλει στην Αθήνα την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας».

Συγκεκριμένα, στην επίμαχη συνέντευξη η κυρία Λαγκάρντ είπε: «Καλύτερα να μην πω πάρα πολλά, γιατί - ξέρετε - όταν μίλησα στο παρελθόν για την Ελλάδα και τους φόρους της, δέχτηκα απειλές ότι θα με σκοτώσουν και αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε την ασφάλειά (μου)». Αυτό είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί από τις δικαστικές και διωκτικές Αρχές της Ελλάδας. Η διευθύντρια ενός διεθνούς οργανισμού σαν το ΔΝΤ καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές (από Έλληνες) για τη ζωή της όταν έκανε μνεία για τη φοροδιαφυγή στην πατρίδα μας. Αυτό θα μπορούσε να έχει επηρεάσει καθοριστικά τον δημόσιο βίο, την οικονομική μας κατάσταση - ακόμα και την εθνική ασφάλεια!

Η κυβέρνηση οφείλει να διατάξει τις υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας να ασχοληθούν με το θέμα και η Δικαιοσύνη έχει το καθήκον να το ερευνήσει διεξοδικά. Δεν είναι δυνατόν να επιδειχθεί για ακόμη μία φορά αδιαφορία για κάτι που έχει τόσο μεγάλη σημασία για όλους μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: