16 Σεπτεμβρίου, 2014

16/9/2014 - ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ!

 

«Η Ρωσία παρέχει στρατιωτική βοήθεια προς τη Συρία, το Ιράκ και σε άλλες χώρες της περιοχής για να τους βοηθήσει να πολεμήσουν εναντία στην τρομοκρατική απειλή», δήλωσε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι ο Ρώσος Yπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. «Μιλήσαμε για τη συμβολή μας στην υποστήριξη της ιρακινής κυβέρνησης, η οποία έχει ως στόχο να διαφοροποιήσει τις επιλογές της για την καταπολέμηση των τρομοκρατών και την ασφάλεια του κράτους. Παρέχουμε στρατιωτική βοήθεια προς το Ιράκ, προκειμένου να αυξήσουμε την ασφάλεια στη χώρα.

Δρούμε με τον ίδιο τρόπο στην περίπτωση της Συρίας και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα», δήλωσε ο Λαβρόφ στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την κατάσταση στο Ιράκ, που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα. Η Ρωσία θα κάνει «μια συνεισφορά» στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού που θα αναλάβει δράση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έχουμε μια συμβολή να συνεισφέρουμε στην κοινή προσπάθεια, αλλά θα το κάνουμε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σκοπού: να γίνει μια ανάλυση εις βάθος της κατάστασης», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου στο Παρίσι για την εκστρατεία εναντίον της οργάνωσης των τζιχαντιστών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: