06 Αυγούστου, 2014

ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΕ

 

Η Τουρκία είναι ο μεγάλος κερδισμένος της σύγκρουσης Δύσης-Ρωσίας, αφού θα καλύψει το κενό που αφήνουν οι Ευρωπαίοι στην ρωσική αγορά, και οι Ρώσοι τουρίστες κατακλύζουν στην κυριολεξία την Τουρκία αφήνοντας πακτωλούς συναλλάγματος. Αντίθετα με την Ελλάδα που πληρώνει την υπακοή στα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον, και στις εντολές των Βρυξελών, και η κυβέρνησή της αδιαφορεί πλήρως για το εθνικό συμφέρον, η Τουρκία αξιοποιεί το γεγονός ότι είναι εκτός ΕΕ.

Οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας έχουν καταστεί το θέμα των τελευταίων ημερών στον τουρκικό Τύπο, μετά από την πίεση των Ηνωμένων Εθνών και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, με επίκεντρο την κρίση στην Ουκρανία, οι αναλυτές αναμένουν  ότι η Ρωσία θα στραφεί προς την Τουρκία τόσο στα αγροτικά προϊόντα, όσο και χρηματιστηριακές επενδύσεις. Παρά το γεγονός  ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποστήριξε νωρίτερα ότι οι κυρώσεις που εφαρμόζονται από τις δυτικές χώρες, θα αποδυναμώσουν τη ρωσική οικονομία, εντούτοις οι ειδήμονες  υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει ένα σημαντικό ποσοστό συρρίκνωσης στον άξονα Ευρώπης-Ατλαντικού αναφέρει το aydinlikdaily

Ο πιο αγαπημένος προορισμός για διακοπές για τους Ρώσους τουρίστες, είναι η Τουρκία, πιστεύεται δε, ότι η Τουρκία πρόκειται να δεχθεί περισσότερους τουρίστες, εάν ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ επιμένουν στις οικονομικές κυρώσεις προς τη Ρωσία. Όπως δηλώθηκε επίσημα, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία είναι πολύ μεγαλύτερος από τους Γερμανούς, αυτό το έτος. Την ίδια στιγμή, η ρωσική αγορά, η οποία έχει εγκαταλειφθεί από τους ευρωπαίους επιχειρηματίες, πιστεύεται ότι σύντομα θα γεμίσει με Τούρκους επιχειρηματίες. 

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι η Ρωσία θα σταματήσει να αγοράζει φρούτα και λαχανικά από οποιαδήποτε μέλος της ΕΕ καθώς και από τον ανατολικό συνασπισμό της Πολωνίας, λόγω των οικονομικών κυρώσεων. Η Πολωνία αναμένεται να χάσει 1 δισεκατομμύρια δολάρια με τη νέα ρύθμιση που εισάγεται σήμερα. Φυσικά η Τουρκία περιμένει να αρπάξει την ευκαιρία και σε αυτόν τον τομέα. Σημειώνεται ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ επιθυμεί και την ένταξή της στην ΕΕ αλλά με τους όρους που θέλει αυτή. Δεν βάζει κανέναν και τίποτα πανω από το εθνικό της συμφέρον και αδιαφορεί εάν αυτό αρέσει στην Ουάσιγκτον ή στις Βρυξέλες. 

Το καλύτερο είναι ότι στο τέλος όλοι την έχουν ανάγκη, και όλοι κάνουν τα "στραβά" μάτια στις παρανομίες της όπως στο θέμα της υπό κατοχή Βόρειας Κύπρου από τουρκικά στρατεύματα. Εάν οι Τούρκοι εισέλθουν στην ρωσική αγορά πολύ δύσκολα στο μέλλον Ευρωπαίοι και Έλληνες επιχειρηματίες θα μπορέσουν να ξανακερδίσουν τις θέσεις που κατείχαν πριν από την αμερικανοκινούμενη ουκρανική κρίση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: