24 Αυγούστου, 2014

ΕΠΔ: ΠΟΛΛΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ "ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ" ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (ΕΠΔ), δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει εντοπίσει τουλάχιστον επτά δημοσιογράφoυς που πιστεύει ότι κρατούνται από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος με πιο πρόσφατο τον αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley που εξόργισε τον κόσμο. Μια άλλη αμερικανή δημοσιογράφος η Steven Sotloff, επίσης απειλείται στο βίντεο δολοφονίας του Foley. Αλλά η CPJ είπε ότι υπάρχουν "πολλοί" περισσότεροι δημοσιογράφοι που κρατούνται σε αιχμαλωσία με IS (παλαιότερα γνωστή ως ISIS) στη Συρία, όπου πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί.

"Δεδομένων των απαγορευμένων και επικίνδυνων συνθηκών αναφοράς σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος και τον αριθμό των υποθέσεων που πηγαίνουν ανώνυμοι, συνήθως κατόπιν αιτήματος της οικογένειας, είναι δύσκολο να δοθεί ένας ακριβής αριθμός των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν ή που κρατούνται από την ομάδα. Αλλά κάτω από μία συνεχή στόχευση των δημοσιογράφων από το ισλαμικό Κράτος έχει αποδειχθεί ότι είναι πλέον μία από τις πιο επικίνδυνες δυνάμεις για τον Τύπο σε όλη την περιοχή, " σύμφωνα με την επιτροπή.

Υπάρχουν περίπου 20 δημοσιογράφοι που έχουν χαθεί στη Συρία. Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε προφανώς να είναι υψηλότερος. Η χώρα θεωρείται ίσως το πιο επικίνδυνο μέρος στον πλανήτη για τους δημοσιογράφους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: