31 Αυγούστου, 2014

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

 

Προς
τον Βουλευτή Στερεάς Ελλάδος της Ν.Δ.
κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο
ayannopoulos@parliament.gr

κ. Γιαννόπουλε,

Με αφορμή την ειρωνική δήλωσή σας, σχετικά με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην ορκωμοσία  και όχι «ενθρόνιση» του νέου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστα Μπακογιάννη θα ήθελα να σας επισημάνω τα κάτωθι.

Εν πρώτοις καταλαβαίνω την πικρία σας για την αποτυχία σας στο να εκλεγείτε Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, αυτό όμως δεν σας δίνει το δικαίωμα να σπιλώνετε θεσμούς και πρόσωπα, διότι αυτά που δηλώσατε στις 28/8/2014 σας μειώνουν και δείχνουν μεγαλοπρεπώς την πολιτική σας ανεντιμότητα. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως και η ανεντιμότητα έχει τα όριά της και η πολιτική αλητεία εσάς και κάποιων άλλων έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Σε τι σας ενόχλησε άραγε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου και ποιος σας επέβαλε να λάβετε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, εφόσον ποθούσατε τόσο πολύ μόνο του κ. Νικολάου; Ντροπής πράγματα. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν ασχολείται με πολιτικά θέματα και ούτε ήταν προσκολλημένος μονομερώς προεκλογικά στην υποψηφιότητα του κ. Μπακογιάννη όπως ψευδώς δηλώνετε, εξάλλου το έργο του κ. Κ. Μπακογιάννη ως Δημάρχου μιλάει από μόνο του στο Καρπενήσι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κ. Γιαννόπουλε είναι Αρχιεπίσκοπος όλων των Ελλήνων και όχι συγκεκριμένων πολιτικών ομάδων, έχετε ξεχάσει ίσως ότι ο Αρχιεπίσκοπος για το καλό της Χώρας μας είχε προσκληθεί από τον τότε Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γεώργιο Παπανδρέου σε Υπουργικό Συμβούλιο όπου και παρευρέθη.

Το ίδιο θα πράξει εάν τον χρειαστούν και άλλα κόμματα για το καλό του Έθνους. Εξάλλου ο νυν Αρχιεπίσκοπος δεν έχει ανάγκη από περγαμηνές ούτε το έπαιξε ποτέ Εθνάρχης, το ποιος είναι το δείχνει ο τρόπος ζωής του, γι΄ αυτό απεχθάνεται και τις ξεσκονίστρες, όποιος όμως έχει μάτια βλέπει! Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Γιαννόπουλε δεν κρατά αποστάσεις ούτε από πλούσιους, ούτε από πτωχούς, ούτε από αμαρτωλούς διότι είναι όλα παιδιά του. 

Σε ότι αφορά τα περί μπροστάρη που του προσάπτετε για το Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο κ. Γιαννόπουλε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Αρχιεπίσκοπος σε τέτοια κρίσιμα θέματα δεν αποφασίζει μόνος του, σεβόμενος το Συνοδικό πάντα σύστημα, αυτός προτείνει ως Πρώτος και η Σύνοδος αποφασίζει. Η απορία μου όμως είναι κ. Γιαννόπουλε στα πανηγύρια και στους Επιταφίους που πάτε δεν ακούτε τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος ή πάτε να μαζέψετε κανένα ψηφαλάκι;  Εάν όμως δεν ακούτε πρέπει να επισκεφθείτε τάχιστα κάποιον συνάδελφό σας  Ωτορινολαρυγγολόγο γιατί σίγουρα δεν ακούτε! 

Είπατε στην δήλωσή σας δεν ακούσατε να πάρει θέση για τους Αρμένιους και τους Πόντιους, διαβάστε λοιπόν τι έχει πει για τους Αρμένιους ο Αρχιεπίσκοπος στις 19/1/2011 προς τον Πρόεδρό τους κ.SERZH SARGSYAN: «Οι δύο λαοί μας έχουν παράλληλους βίους. Έχουν έναν πολιτισμό που ανάγεται στους παλαιούς χρόνους γνώρισαν και πολύ πόνο και δυστυχία από τους ίδιους ανθρώπους, αντιμετωπίζοντας τα ίδια προβλήματα και κάνοντας τον ίδιο αγώνα. 

Όλοι μας έχουμε διαβάσει και έχουμε παρακολουθήσει την τραγωδία του αρμενικού λαού, τον ξεριζωμό τους, αλλά πιστεύουμε ότι και εσείς γνωρίζετε όσα έζησαν οι Έλληνες και με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίστηκαν στη γειτονική χώρα. Αυτή είναι όμως η ιστορία και πρέπει στην ιστορία να κάνουμε εμβαθύνσεις και να φιλοσοφούμε. Και το πρώτο που θα μπορούσε κανείς να σημειώσει είναι ότι αυτός ο λαός της Αρμενίας δέχθηκε και τις δυσκολίες και τις ξεπέρασε στηριζόμενος στην Ορθόδοξη πίστη. 

Και ο λαός σας έμεινε χωρίς κρατική υπόσταση και τη θέση της ανέλαβε η Εκκλησία, ώστε εθναρχούσα να καθοδηγήσει και να συντηρήσει αυτόν τον λαό. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και σ’ αυτό τον τόπο για αιώνες όταν η Εκκλησία σκέπαζε, στήριζε και βοηθούσε αυτόν τον λαό. Αυτά όμως όλα πέρασαν κύριε Πρόεδρε και σήμερα ζούμε σε μια άλλη εποχή που έχει τις δικές της δυσκολίες και τα δικά της προβλήματα. 

Νομίζω ότι η συνεργασία μας, ιδιαίτερα ο σύνδεσμός μας με την Ορθόδοξη πίστη και η προσπάθειά μας να είμαστε ενωμένοι όλοι οι Ορθόδοξοι είναι ένα μέτρο που μπορεί να βοηθήσει τις σημερινές δυσκολίες. Κύριε Πρόεδρε, αναφέρατε προηγουμένως πως οι αξίες της Ορθόδοξης πίστης ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε αναντικατάστατες. Όταν αυτά ακούγονται από απλούς ανθρώπους ασφαλώς έχουν τη σημασία τους, αλλά όταν λέγονται από τα χείλη του Προέδρου μιας φίλης χώρας όπως είναι η Αρμενία έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. 

Σας παρακαλούμε και πατρικώς σας προτρέπουμε να κάνετε τον αγώνα σας και να προσθέσετε και εσείς τη δική σας πέτρα στην ένωση όλων των Ορθοδόξων, όπου και αν βρίσκονται».

Όσον αφορά για τους Ποντίους κ. Γιαννόπουλε είχε πει στο Βέρμιο στις 15/8/2009:

Οι ξεριζωμένοι έλληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Κύπρου γνωρίζουν ότι δεν είναι μια μάζα ανθρώπων που δοκιμάζεται αλλά ο λαός του Θεού. Η Παναγιά είναι η μητέρα μας, πρόσθεσε.

«Η Παρθένος Μαρία είναι σάρκα από την σάρκα μας. Συμπάσχει με τον πόνο του λαού. Χύνει τα δάκρυα της για μας. Μπορούμε να προσευχόμαστε σ’ αυτή γιατί ξέρουμε ότι στέκεται στο πλευρό μας σε κάθε στιγμή, στον πόνο, την συκοφαντία, το ξεριζωμό». «Ο λαός του Θεού μπορεί να είναι ανάδελφος αλλά ποτέ εγκαταλελειμμένος. Έχουμε μητέρα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και συνέχισε: «Η Παναγία συμπορεύεται και συμμετέχει στην πολύπαθη πορεία του Γένους».

Στην πορεία του Γένους η Παναγία αποτέλεσε και αποτελεί για το Γένος ελπίδα, καταφυγή, και το αγαλίαμά μας. «Είθε ο τόπος μας να μη γνωρίσει άλλες καταστροφές».Αναφερόμενος επίσης στον ξεριζωμό των Ελλήνων από τον Πόντο, την Μικρά Ασία και την Κύπρο, υπογράμμισε ότι «αυτό σημαίνει πως όλοι θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και πρώτα οι πολιτικοί».

Σε ότι αφορά στα περί μπροστάρη στα κοινωνικά θέματα, που θέλετε τον Αρχιεπίσκοπο, δεν χρειάζεται να το σχολιάσω μάλλον θέλετε και αλλαγή φακών στα γυαλιά σας. Θα έπρεπε κ. Γιαννόπουλε εσείς και κάποιοι άλλοι που ασχολείστε με την πολιτική ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία να προάγετε τον διάλογο και την ενότητα μέσα στην κοινωνία και όχι να προβάλλετε την προσωπική σας κόντρα με οποιονδήποτε συνάδελφό σας.

Λυπούμαι κ. Γιαννόπουλε διότι εγώ και πολλοί άλλοι σας θεωρούσαμε ποιο έντιμο από άλλους πολιτικούς, αλλά εσείς έχετε αντιληφθεί την καρέκλα ως περιουσιακό στοιχείο και αρνείσθε την πραγματικότητα, προφανώς για τα προσωπικά σας οφέλη γι΄αυτό είστε επιζήμιοι για τον τόπο. Όλα έχουν κάποιο όριο, ακόμα και η ανοχή σε όσους εκφράζονται  με «λάσπη» και «ανευθυνολογία». Δεν έχει όμως κανείς το δικαίωμα κ. Γιαννόπουλε να σπιλώνει συνειδήσεις και θεσμούς και αυτό θα το γευτείτε στην επερχόμενη κάλπη.

Αρκετά λοιπόν με τις προκλήσεις και τις μεθοδευμένες τακτικές των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης και της υβρεολογίας, η ανοχή έχει και τα όριά της.Έχετε ξεπεράσει κάθε περιθώριο αμοιβαίου σεβασμού της δημοκρατικής συμπεριφοράς και επειδή εσείς δεν το αντιλαμβάνεστε κ. Γιαννόπουλε ότι όλα έχουν ένα τέλος ήρθε η ώρα να βρεθεί κάποιος να σας σταματήσει και αυτός είναι ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματός σας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Π.ΒΟΙΩΤΟΣ

                Κοινοποίηση:  
Πρωθυπουργόν κ. Αντώνιο Σαμαρά
              proedros@nd.gr




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: