13 Αυγούστου, 2014

6 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

 

Ένας Ιταλός δημοσιογράφος είναι ανάμεσα στους έξι ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της προσπάθειας εξουδετέρωσης ενός ισραηλινού πυραύλου, δήλωσαν μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στη Γάζα. Δεν είναι ακόμη γνωστό το όνομα του δημοσιογράφου αυτού ή για ποιο μέσο εργαζόταν.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων έκαναν λόγο για πέντε νεκρούς, τέσσερις Παλαιστίνιους και έναν ξένο δημοσιογράφο ο οποίος είχε πάει να καλύψει την επιχείρηση της εξουδετέρωσης του πυραύλου. Άλλοι πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος.

Η έκρηξη αυτή από ατύχημα σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η εκεχειρία των 72 ωρών η οποία σε γενικές γραμμές τηρείται από τους αντιμαχόμενους. Η κατάπαυση του πυρός λήγει τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, βομβών και πυραύλων που δεν έχουν εκραγεί βρίσκονται ακόμη στα συντρίμμια στη Γάζα, η οποία υφίσταται διαρκείς βομβαρδισμούς από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εδώ και έναν μήνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: