30 Αυγούστου, 2014

ΠΑΝΕ ΓΙΑ 51 ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΟΙ ΗΠΑ;

 

2 κομητείες στη βόρεια Καλιφόρνια υπέβαλαν αίτημα για το δικαίωμα να σχηματίσουν την 51η πολιτεία των ΗΠΑ, που θέλουν να ονομάσουν Jefferson. Οι ίδιοι επικαλούνται την έλλειψη εκπροσώπησης και ότι τα αιτήματά τους δεν ακούγονται σε πολιτειακό επίπεδο. Οι μεγάλες αστικές κομητείες του Modoc και Siskiyou συνυπογράφουν το αίτημα. Βρίσκονται στα σύνορα με το Oregon και έχουν συνολικό πληθυσμό λίγο πάνω από τους 50.000 κατοίκους. Το αίτημα υποβλήθηκε μάλιστα στις αρμόδιες αρχές του Sacramento, που αποτελεί την πρωτεύουσα της πολιτείας της Καλιφόρνια.

«Άνθρωποι από άλλες τέσσερις κομητείες, Yuba, Sutter, Glenn και Tehama, σύντομα θα παρουσιάσουν  τις διακηρύξεις τους. Όταν ο αριθμός φτάσει τουλάχιστον τις 10, το Jefferson θα είναι έτοιμο να κυβερνήσει”, είπε ο Mark Baird, ένας από τους διοργανωτές του κινήματος, στην Sacramento Bee. Παρόλα αυτά οι ψηφοφόροι από την πολιτεία του Del Norte αποφάσισαν κατά της πρότασης για τη δημιουργία νέας πολιτείας.

"Δεν χρειαζόμαστε κυβέρνηση από μία πολιτεία να λέει στους ανθρώπους σε μία κομητεία τι να κάνει με τις πηγές της και την εκπαίδευση των παιδιών της. Είμαστε σε καλύτερη θέση να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σας από την πολιτεία ή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση", είπε ο Baird καταχειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: