30 Ιουλίου, 2014

H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ!

 

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης απεπέμφθη από το υπουργείο Υγείας, αλλά οι ήττες του τον ακολουθούν κατά πόδας, όπως ακολουθούν τα αποτελέσματα της πολιτικής του τους ταλαιπωρημένους ασθενείς που προσπαθούν να αποκαταστήσουν την υγεία τους μέσα από τις δομές του ΕΣΥ. Φυσικά εκείνος δεν πρόκειται να πληρώσει τα σπασμένα της θητείας του σ' ένα από τα υπουργεία που έπληξε άμεσα η υπαγωγή της πατρίδας μας στο Μνημόνιο. Αυτά τα άφησε για τους επόμενους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να επιλύσουν αδιέξοδα όπως το ακόλουθο: 

Ο κ. Γεωργιάδης θεσμοθέτησε πλαφόν στη δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων ανά γιατρό, ειδικότητα και γεωγραφική περιοχή. Ενα μέτρο το οποίο, αν μη τι άλλο, φανερώνει κακοπιστία προς τους γιατρούς, αναλγησία για το κοινωνικό σύνολο και προσήλωση μόνο προς τις επιταγές της τρόικας. Αυτό διεμήνυε το κράτος προς τους πολίτες με την επινόηση του κ. Γεωργιάδη: οι γιατροί είναι εξ ορισμού ύποπτοι διαφθοράς, η υγεία των πολιτών αμελητέο μέγεθος και οι «στόχοι της τρόικας» ιεροί.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του μέτρου και το ΣτΕ το μπλόκαρε. Η κυβέρνηση έχασε σε μια μάχη που δεν θα μπορούσε να νικήσει, αλλά δεν θα έπρεπε καν να σκεφτεί να τη δώσει: εκείνη εναντίον του κοινού συμφέροντος και της δημόσιας υγείας.
Η «προσγείωση» του Μνημονίου στην καθημερινότητα των Ελλήνων γίνεται με τόσο τραχύ, απροκάλυπτο και παράνομο τρόπο, ώστε η Δικαιοσύνη δεν μπορεί παρά να δικαιώνει τους πολίτες και τους φορείς που στρέφονται εναντίον αυθαίρετων νομοθετημάτων και υπουργικών αποφάσεων.

Από την άλλη, η ανασφάλεια και η έλλειψη στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας που χαρακτηρίζουν ενίους κυβερνητικούς παράγοντες, τους οδηγούν να πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη έχει ρόλο κομπάρσου στην Ελλάδα και ότι οι αποφάσεις της δεν είναι ορθό να εφαρμόζονται, αφού «δεν ασκεί δημοσιονομική πολιτική»! Καλό είναι να αφήσουν κατά μέρος αυτές τις αντικοινωνικές νοοτροπίες και να εφαρμόσουν το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: