19 Ιουλίου, 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατ' επανάληψιν κατηγορηθεί από τα αντίπαλα κόμματα για... «ανάρμοστες σχέσεις» με τον χώρο των αναρχικών και της τρομοκρατίας. Οι πιο οξείες επικρίσεις που έχει δεχτεί αυτό το κόμμα αφορούν την παρουσία στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως μάρτυρες υπεράσπισης, σε δίκες τρομοκρατών και σε υποθέσεις όπου τέμνεται η ένοπλη βία με το οικογενειακό περιβάλλον επιφανών μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, στις μομφές περιλαμβάνεται η αχαρακτήριστη στάση που τήρησε το κόμμα του κ. Τσίπρα την περίοδο των Δεκεμβριανών του 2008, όταν επέχαιρε για την πυρπόληση των Αθηνών από τις ορδές των «εξεγερμένων».

Εκτός από τα προαναφερθέντα, ασκείται και άλλου είδους κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Οτι σε κάθε περίπτωση εξάρθρωσης τρομοκρατικού δικτύου, σύλληψης τρομοκράτη και σύγκρουσης των δυνάμεων Ασφαλείας με το πολυπλόκαμο «αντάρτικο πόλης» ο ΣΥΡΙΖΑ διατελεί σε πλήρη αμηχανία, αποφεύγει να συγχαρεί την ΕΛ.ΑΣ. για την επιτυχία της και την αυταπάρνηση των αστυνομικών και στρέφει το ενδιαφέρον του στον εντοπισμό «λαθών» και «παραλείψεων» των οργάνων της τάξεως, καθώς και στην «παραβίαση» των δικαιωμάτων του κάθε τρομοκράτη. Συνήθως οι αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά τούτη η «λεπτομέρεια» δεν απασχολεί το κόμμα.

Αυτή η περιθωριακή τακτική ακολουθήθηκε και στην επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία συνέλαβε τον τρομοκράτη Μαζιώτη. Αντί να αφουγκραστεί τον παλμό του ελληνικού λαού, που δεν θέλει στην πατρίδα του να θεριεύουν τα τρομοκρατικά παράσιτα και να ενισχύσει ηθικά την προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ., ο ΣΥΡΙΖΑ... καλόπιασε τους ελάχιστους υποστηρικτές της ένοπλης βίας.

Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση της προκοπής, αλλά εξέδωσε ένα τιποτένιο non paper, στο οποίο δεν αναφερόταν λέξη για την καταδίκη της τρομοκρατίας! Τελικά, όλοι αυτοί οι «ειδήμονες» περί την πολιτική, την οικονομία και τον πολιτισμό πού νομίζουν ότι απευθύνονται; Στους πολλούς ή στους λίγους; Στους νουνεχείς πολίτες που δοκιμάζονται και αγωνιούν ή σε μια έξαλλη, παραβατική μειονότητα;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: