02 Ιουλίου, 2014

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωΐ, ο πρώην Αττικής Παντελεήμων Μπεζενίτης, παίρνοντας το μπάνιο του σε παραλία κοντά στο εξοχικό του στην Κερατέα. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο εκλιπών Μοναχός Παντελεήμων στις 8 Αυγούστου 2005 είχε κηρυχθεί έκπτωτος του θρόνου του,  με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και  στις 14 Μαΐου 2009 καθαιρέθηκε τελεσίδικα εκ του Αρχιερατικού του αξιώματος και κατετάγη στας τάξεις των Μοναχών.

Επειδή όμως όπως πληροφορούμεθα οι συγγενείς του επιθυμούν να ταφεί ως Αρχιερεύς τους πληροφορούμε ότι αυτό δεν γίνεται επ’ ουδενί. Θα έπρεπε ο εκλιπών Μοναχός να είχε κάνει αίτηση χάριτος στην Ιερά Σύνοδο όπως προβλέπεται τούτο από τον ν.5383/1932 περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων άμα την καθαίρεσή του όσο ευρίσκετο εν ζωή ώστε να αποφάσιζε περί αυτού το Συνοδικό Δικαστήριο - Ιεραρχία.

Εφόσον δεν το έπραξε ο ίδιος εν ζωή δεν δικαιούται να το ζητήσει σήμερα κάποιος άλλος. Συνεπώς η επιθυμία που εξεφράσθη από συγγενικό πρόσωπο να ενταφιασθεί ως Αρχιερεύς στερείται δικαιώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: