11 Ιουλίου, 2014

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Εκοιμήθη χθές το απόγευμα στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Γρεβενών κυρός Σέργιος σε ηλικία 80 ετών. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γρεβενών κυρός Σέργιος (Σιγάλας) γεννήθηκε το 1934 στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1955 και Πρεσβύτερος το 1959. Διατέλεσε Ιεροκήρυκας στο Στράτευμα στην Ελασσώνα, και ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς. 

Επίσης υπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στο ιδιαίτερο γραφείο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ.  Μητροπολίτης Γρεβενών εξελέγη το 1976. Ανακαίνισε εκ βάθρων την ιστορική Ιερά Μονή Ζάβορδα (Αγίου Νικάνορος). Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την έκδοση των Ιστορικών Αρχείων της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών. 

Να θυμίσουμε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στις 24 Φεβρουαρίου 2014 όταν το ταξί στο οποίο επέβαινε είχε συγκρουστεί με αγροτικό αυτοκίνητο στον δρόμο Δομοκού – Λαμίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τριών εμπλεκομένων. Κατόπιν ο μακαριστός μητροπολίτης είχε μεταφερθεί στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε επιτυχείς επεμβάσεις.  Στη συνέχεια και από τις αρχές Απριλίου μεταφέρθηκε  σε κέντρο αποκατάστασης με την υγεία του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, να παραμένει σταθερή.  

  
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γρεβενών θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου – Ευαγγελιστρίας Γρεβενών, αύριο Σάββατο 12 Ιουλίου και ώρα 12.00, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: