15 Ιουλίου, 2014

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

 

Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών αποφάσισε να δημιουργήσει η Λευκωσία, με σκοπό την επεξεργασία θέσεων για το Κυπριακό βασισμένων στα δεδομένα που προκύπτουν.

Το Συμβούλιο θα αποτελείται από ειδικούς σε θέματα στρατηγικής και τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κάλεσε τα κόμματα να προτείνουν άτομα τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Οι εισηγήσεις του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών, θα υποβάλλονται στο Εθνικό Συμβούλιο το οποίο θα τις μελετά και στη συνέχεια θα καταρτίζει τη στρατηγική της ελληνοκυπριακής πλευράς για ανατροπή των τουρκικών μεθοδεύσεων.

Το Εθνικό Συμβούλιο που συνήλθε τη Δευτέρα στη Λευκωσία ενημερώθηκε από τον Ν. Αναστασιάδη για τις επαφές του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου και οι αρχηγοί των κομμάτων διατύπωσαν τις απόψεις τους. Θα ακολουθήσουν και άλλες συνεδρίες στις οποίες το Σώμα θα χαράξει στρατηγική καθώς οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού βρίσκονται σε κομβικό σημείο.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να εισέλθουν στην επόμενη φάση αν η Τουρκοκυπριακή πλευρά δεν καταθέσει γραπτώς τις θέσεις της σε όλα τα ζητήματα του Κυπριακού. Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: