04 Ιουλίου, 2014

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ

 

Αυτές τις ημέρες βγήκαν κάποιες κασσάνδρες μέσα από διάφορα site ελάχιστα βέβαια με την ευκαιρία του πνιγμού του πρ. Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη για να λασπολογήσουν τον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας ότι αυτός έδωσε εντολή να κηδευτεί ο Παντελεήμων ως Αρχιερεύς. Μάλλον αυτοί που τα έγραψαν αυτά δεν γνωρίζουν την αλήθεια ή τα έγραψαν από εμπάθεια ή από συκοφαντία.

Τους θυμίζουμε όμως ότι όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Μπεζενίτη αυτομάτως έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο της Ιεράς Συνόδου από πολλούς Μητροπολίτες της Ιεραρχίας όπου αναζητούσαν επίμονα τον Αρχιεπίσκοπο για να του επιβάλλουν την επιθυμία τους η κηδεία του Μπεζενίτη να γίνει ως Αρχιερεύς.

Οι συκοφάντες όμως θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος πληροί από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Αρχιεπίσκοπος τα κεφάλαια της Συνοδικής διαγνώμης. Αυτοί που βιάστηκαν λοιπόν από εμπάθεια ή από κάποια κατευθυνόμενα, σκοτεινά δώματα πιστεύοντας ότι θα πλήξουν έτσι τον Αρχιεπίσκοπο, θα έπρεπε πρώτα αν ήταν έντιμοι να διαβάσουν το Υπ’ Αριθμ. Πρωτ. 2397/Αριθμ. Διεκπ. 1286 - 26η Ιουνίου 2009, Υπόμνημα του Αρχιεπισκόπου προς τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την Υπόθεση Μπεζενίτη, και κατόπιν να απέδιδαν τις όποιες ευθύνες για τον Αρχιεπίσκοπο.

Θυμίζω στους συκοφάντες αυτό που έλεγε ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης έλεγε: Οι συκοφάντες είναι συνεργαζόμενοι με το Ταγκαλάκι, αλλά ο δυνατός αέρας συνήθως σπάζει και ξεριζώνει τα ευαίσθητα δέντρα που δεν έχουν βαθιές ρίζες, ενώ όσα έχουν βαθιές ρίζες, τα βοηθάει να προχωρήσουν τις ρίζες τους πιο βαθιά.

Τέλος δεν μπορώ να ξεπεράσω ασχολίαστο μέσα από όσα διάβασα ένα «αγιογραφικό» κείμενο που εγράφη για τον Μπεζενίτη από τον επικοινωνιολόγο κ. Σωτήριο Τζούμα, πιστεύω ότι όσοι το διάβασαν το δάκρυ έτρεχε ποτάμι αφού εγώ χάλασα 16 μαντήλια μέχρι και οι πέτρες ράγισαν. Μήπως πρέπει όμως να σοβαρευτούμε λίγο;

Εάν ήτο τόσο σημαντικός Αρχιερέας της Εκκλησίας όπως γράφει ο κ. Τζούμας γιατί η Ιερά Σύνοδος επί Χριστοδούλου τον είχε θέσει σε διαθεσιμότητα 6 μηνών και αμέσως μετά τον έκανε έκπτωτο του θρόνου;

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: