24 Ιουλίου, 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα:Στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας στο μνημειακό-ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ» στο Πάρκο Ελευθερίας με την ευκαιρία της 40ής Επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Στο μήνυμα την Τετάρτη ο κ. Παπούλιας τόνισε την ανάγκη να προστατευθεί η Δημοκρατία στη χώρα, λέγοντας ότι υπέστη πολλά χτυπήματα από την κρίση. Mε φόντο την ενδοκυβερνητική ένταση των τελευταίων ημερών για το ζήτημα της αξιολόγησης συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα του νέου επιτρόπου της Κομισιόν που καλείται έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας να υποδείξει η ελληνική κυβέρνηση. 40 χρόνια συμπληρώνονται από τη Mεταπολίτευση, την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Κατά πόσο εκπληρώθηκαν τα όνειρα όσων αντιτάχθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών; Εξιτήριο από το νοσοκομείο παίρνει εντός της ημέρας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία του. «Με συγκίνησαν ο πρωθυπουργός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και όσοι μου συμπαραστάθηκαν» δήλωσε. 

Στις καταγγελίες για θάνατο τετραπληγικής μόλις η ΔΕΗ τής έκοψε το ρεύμα αναφέρεται η Επιχείρηση με ανακοίνωσή της. Η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι ουδέποτε ήταν καταχωρημένη στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η ΔΕΗ δεν κόβει ποτέ το ρεύμα.

Κόσμος: Την ώρα που η αμερικανική διπλωματία βλέπει κάποια βήματα προόδου στις προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα, η αιματοχυσία συνεχίζεται με τους νεκρούς να ξεπερνούν πλέον τους 700 από την παλαιστινιακή πλευρά και τους 34 από την ισραηλινή. «Έχουμε κάνει σίγουρα κάποια βήματα προς τα εμπρός. Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει» δήλωσε ο Κέρι. Μετά την αθωωτική απόφαση του εφετείου του Μιλάνου στην πολύκροτη υπόθεση Ρούμπι o πρώην πρωθυπουργός Σ. Μπερλουσκόνι επιθυμεί να επανακάμψει στην ιταλική πολιτική σκηνή. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όταν έμαθε ότι το εφετείο του Μιλάνου τον αθώωσε από την κατηγορία προαγωγής ανηλίκων στην πορνεία, συγκινήθηκε. Το ομολογεί ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό Oggi.

Επίθεση σε κονβόι που μετέφερε κρατούμενους πραγματοποίησαν ιρακινοί αντάρτες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 51 κρατούμενοι και εννέα αστυνομικοί. Η επίθεση συνέβη την ώρα που το κονβόι οχημάτων μετέφερε κρατούμενος από την πόλη Τατζί στη Βαγδάτη. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε ανακοίνωση του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ότι πύραυλοι οι οποίοι κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι ενδεχομένως να είχαν εκτοξευτεί από τη Ρωσία. Θανατοποινίτης σε φυλακή της Αριζόνα των ΗΠΑ πέθανε περίπου δύο ώρες αφότου του χορηγήθηκε το θανατηφόρο κοκτέιλ αντί για το σύνηθες των δέκα λεπτών, έγινε γνωστό από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της πολιτείας.

Οικονομία: Σταθεροποιητικά άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με το κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων. Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο δεν στάθηκαν ικανά να διατηρήσουν σε θετικό πρόσημο τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Στην Ελλάδα για διήμερη επίσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα βρίσκεται από σήμερα Πέμπτη ο αρμόδιος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν. 

Η επίσκεψη του Αυστριακού Επιτρόπου εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας στις 13 Περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων. Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψε τον Ιούλιο η μεταποιητική δραστηριότητα στη Γερμανία ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Markit Economics, ο Δείκτης Υπευθύνων προμηθειών της Γερμανίας αυξήθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση στις 52,9 μονάδες, από 52 τον Ιούνιο, όταν οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 52 μονάδες. 

Αθλητισμός: Στο πρώτο παιχνίδι του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι «κόκκινοι διάβολοι» φιλοδώρησαν με εφτά γκολ τους Λ.Α Γκάλαξι, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Λος Άντζελες μπροστά σε 86 χιλιάδες θεατές. Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο 2ος προκριματικός γύρος του Champions League. H Λέγκια «καθάρισε τη μπουγάδα», αφού πέρασε σαν... σίφουνας (5-0) από την Ιρλανδία κόντρα στην Σεντ Πάτρικς που ήλπιζε μετά το 1-1 που είχε αποσπάσει στο πρώτο ματς της Βαρσοβίας.

Η Στεάουα Βουκουρεστίου είχε κάνει την «προεργασία» από το πρώτο παιχνίδι στη Νορβηγία και στη ρεβάνς της Ρουμανίας, απλά επιβεβαίωσε την ανωρερότητά της ως ομάδα, κερδίζοντας την Στρομσγκόντσετ με 2-0. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1 στο τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων πριν τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Αστόχησε σε πέναλτι που... κέρδισε ο Μπεργκ στο 89'.

 ΓΕΓΟΝΟΤΑ (24 ΙΟΥΛΙΟΥ)

1923:Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάννης όπου καθορίζονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στα βορειοανατολικά εκλαμβάνεται ως σύνορο ο φυσικός ρους του ποταμού Έβρου ενώ αποδίδονται στην Ελλάδα όλα τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών μιλίων από τις μικρασιατικές ακτές, εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο.

1974:Χιλιάδες λαού υποδέχονται το μεσημέρι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο αεροδρόμιο που φτάνει με πτήση από το Παρίσι.Λίγο αργότερα ορκίζεται πρωθυπουργός μπροστά στον στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη.

1982:Καταργείται στην Ελλάδα η ποινική δίωξη της μοιχείας.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ:

1783:Γεννιέται ο Simon Bolivar, οραματιστής των Ηνωμένων Πολιτειών της Νοτίου Αμερικής.

1936:Γεννιέται ο, μεγάλος ηθοποιός, Ανδρέας Μπάρκουλης.

1970:Γεννιέται η, διάσημη latin τραγουδίστρια, Jennifer Lopez που έκανε επίσης καριέρα και στο Hollywood σαν ηθοποιός.

ΘΑΝΑΤΟΙ:

1980: Φεύγει από την ζωή ο εξαιρετικός Άγγλος ηθοποιός Peter Sellers.




Δεν υπάρχουν σχόλια: