19 Ιουλίου, 2014

ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΘΕΙ 18 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

 

Εργάτες από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ουκρανίας έχουν εξερευνήσει 18 από τα 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα της περιοχής όπου συνετρίβη το μαλαισιανό αεροσκάφος και έχουν εντοπίσει 186 πτώματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αντρίι Λισένκο. «Οι μαχητές έχουν επιτρέψει την είσοδο στους εργάτες του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, αλλά δεν τους επιτρέπουν να πάρουν οτιδήποτε από την περιοχή.

Οι μαχητές απομακρύνουν ό,τι έχει βρεθεί» είπε. Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Λαϊόου Τιόνγκ Λάι δήλωσε πως η πορεία που ακολουθούσε η πτήση MH17 του αεροσκάφους ήταν σε έναν κύριο αεροδιάδρομο («highway in the sky») και είπε πως το αεροπλάνο δεν εισήλθε ποτέ σε απαγορευμένο εναέριο χώρο.

Εν τω μεταξύ, η ουκρανική κυβέρνηση κατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ότι προσπαθούν να καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines και δήλωσε ότι αντάρτες απομάκρυναν 38 πτώματα από το σημείο της συντριβής.

«Η κυβέρνηση της Ουκρανίας δηλώνει επίσημα ότι οι τρομοκράτες, με τη βοήθεια της Ρωσίας, προσπαθούν να καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία του διεθνούς αυτού εγκλήματος» ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τέλος, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας δήλωσε πως τα μαύρα κουτιά του μαλαισιανού αεροπλάνου που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία δεν έχουν παραδοθεί στο Κίεβο και πως δεν έχει καμία πληροφορία για αυτά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: