12 Ιουλίου, 2014

12/7/2014 - Η ΜΟΣΧΑ ΥΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ

 

Η Ρωσία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της στην Ουκρανία λόγω των νέων πυροβολισμών του εδάφους της και απαιτεί να σταματήσουν, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI με αναφορά στη δήλωση του ΥΠΕΞ της Ρωσίας. Όπως αναφέρει το Υπουργείο, "στις 10 Ιουλίου λόγω των ενεργειών των ουκρανικών δυνάμεων τα πυροβολικά πάλι χτύπησαν το ρωσικό σημείο διέλευσης των συνόρων στα ρώσο - ουκρανικά σύνορα "Γκούκοβο".

"Μόνο χάρη στην τύχη δεν υπάρχουν θύματα. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών στα σύνορα βρίσκονταν περίπου 230 πρόσφυγες. Απομακρύνθηκαν σε ένα ασφαλές μέρος. Η δράση της ουκρανικής πλευράς είναι βίαιη παράβαση των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου", λέγεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ρωσίας που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

"Η Ρωσική πλευρά εκφράζει στην ουκρανική πλευρά την έντονη διαμαρτυρία της και απαιτεί να σταματήσουν οι πυροβολισμοί του ρωσικού εδάφους. Σε περίπτωση της επανάληψης των πυροβολισμών όλη την ευθύνη για τις συνέπειες θα φέρουν οι αρχές του Κιέβου", υπογράμμισαν στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας. Τα ρωσικά σημεία διέλευσης στα σύνορα με την Ουκρανία ήδη έχουν υποστεί ανεπανάληπτους πυροβολισμούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: