19 Ιουνίου, 2014

ΒΑΛΤΙΚΗ: EUROFIGHTER TYPHOON ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΥΝ ΠΑΝΟΠΛΑ ΡΩΣΙΚΑ SU-27

 

Δύο αεροσκάφη Eurofighter Typhoon της βρετανικής Αεροπορίας αναχαίτισαν εχθές πολλαπλούς σχηματισμούς ρωσικών αεροσκαφών τα οποία εντοπίστηκαν να πετούν στο διεθνή εναέριο της Βαλτικής. Τα αεροσκάφη που ήταν σε καθήκοντα readiness από τη Μοίρα Νο 3. Αναγνώρισαν και αναχαίτισαν ένα tu-22 Backfire, τέσσερα πάνοπλα Su-27, ένα AEW&C Beriev A50 ‘Mainstay’και ένα An-26. Τα Εurofighter Typhoon έγιναν η «σκιά» των ρωσικών αεροσκαφών καθ’ όλη τη διάρκεια την πτήσης και τα συνόδευσαν μέχρι που απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Να σημειωθεί πως από τους δύο πιλότους των Eurofighter Typhoon ο ένας ήταν Βρετανός Σμηναγός ο Mark Long και… ένας Γάλλος επίσης Σμηναγός Marc-Antoine Gerrard ο οποίος πετά Eurofighter Typhoon καθώς είναι σε πρόγραμμα ανταλλαγής χειριστών της γαλλικής με την βρετανική Αεροπορία. Ο Long δήλωσε χαρακτηριστικά για το Eurofighter Typhoon: «Το Typhoon είναι ένα ανώτερο αεροσκάφος που κάνει την αναχαίτιση άλλων αεροσκαφών μια εξαιρετικά εύκολη δουλειά. Η σημερινή αναχαίτιση είναι μια αποστολή  για τους Βρετανούς πιλότους.

Αναχαιτίζουμε τακτικά ρωσικά αεροσκάφη αλλά και πολιτικά αεροσκάφη από τα αεροσκάφη της RAF που βρίσκονται σε ετοιμότητα οπότε αυτή ακριβώς η δουλειά είναι ο βασικό έργο της επιτυχής αποστολής που πραγματοποιούμε  εδώ στη Βαλτική».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: