12 Ιουνίου, 2014

ΜΕΡΚΕΛ: Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 

Η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και τόνισε την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. Οι δηλώσεις τη έγιναν λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ τα έκτακτα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την ΕΚΤ δείχνουν ακριβώς ότι η κρίση της Ευρωζώνης δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί εντελώς. Αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με τον Μάριο Ντράγκι είπε ότι τονίστηκε η αναγκαιότητα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων που έχουν αναληφθεί και που στόχο έχουν να οδηγήσουν στην ανάκαμψη.

Επιπλέον επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να προσανατολιστεί η συζήτηση στην Ε.Ε. στους στόχους που θα πρέπει να επικεντρωθεί η ευρωπαϊκή πολιτική στα προσεχή πέντε χρόνια προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. αλλά και για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η Γερμανίδα καγκελάριος αρνήθηκε αντίθετα να σχολιάσει το περιεχόμενο των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την ΕΚΤ, επικαλούμενη την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.

 Σημειώνεται ότι ορισμένοι γερμανοί αρθρογράφοι επέκριναν έντονα τα μέτρα αυτά, εκτιμώντας πως αντιβαίνουν στα συμφέροντα των αποταμιευτών της χώρας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: