05 Ιουνίου, 2014

ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΑ ΛΑΒΕΙ «ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 

Οι Παλαιστίνιοι κάλεσαν σήμερα τις ΗΠΑ να «λάβουν σοβαρά μέτρα» εναντίον του Ισραήλ μετά την ανακοίνωση από το εβραϊκό κράτος για την ανέγερση 1.500 νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ως απάντηση για το σχηματισμό της παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας. 

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την κατασκευή 1.100 νέων κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και 400 άλλων στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ ως απάντηση στο σχηματισμό της παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας που υποστηρίζεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση "εθνικής συναίνεσης", όπως αποκληθηκε, η οποία αποτελείται από ανεξάρτητες προσωπικότητες, ανέλαβε χθες καθήκοντα και έγινε ευνοϊκά δεκτή από τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τη Ρωσία, προς μεγάλη απογοήτευση του Ισραήλ.

«Αυτές οι προκηρύξεις διαγωνισμών (για την ανέγερση των κατοικιών στους οικισμούς) ανακοινώνονται τη στιγμή που ο κόσμος έχει δηλώσει την υποστήριξή του προς την παλαιστινιακή κυβέρνηση. Το Ισραήλ πρέπει να αντιληφθεί ότι η πολιτική του εποικισμού που εφαρμόζει είναι απαράδεκτη. 

Πιστεύω πως η παλαιστινιακή διοίκηση θα δώσει μια απάντηση χωρίς προηγούμενο» δήλωσε από την πλευρά του προς το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας Ναμπίλ Ρουντέινα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: