18 Ιουνίου, 2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

 

Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα το πρωΐ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρωτοσύγγελο Αρχιμ. π. Μάξιμο Παπαγιάννη.

Στην συνέχεια τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας υποδέχθηκε στα σκαλιά του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίο τον καλωσόρισε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Αμέσως μετά στην αίθουσα του Θρόνου ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη μεταξύ άλλων τόνισε: "Κάθε φορά που είστε κοντά μας είναι μεγάλη ευλογία."

 

"Παναγιώτατε ζητούμε τις προσευχές σας για την Ελλάδα, αλλά και για την ενότητα της Εκκλησίας", πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Ιερώνυμος. Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε:"Δεν είστε μόνο ο Πράσινος Πατριάρχης, είστε ο Πατριάρχης της αγάπης και της αλληλεγγύης". Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Μητέρα Εκκλησία, καθώς και στην συνεργασία που έχει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

 

Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι αρχιερείς, οι ιερείς και οι λαϊκοί υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σημειώνοντας πως πάντοτε πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή όταν βρίσκεται στην Αθήνα, όμως αυτή τη φορά η επίσκεψη είναι και εόρτια αφού συμπίπτει με τον πρόσφατο εορτασμό των ονομαστηρίων του Αρχιεπισκόπου.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσκέφθη την ΜΚΟ "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 18 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
  
 

Ο Πατριάρχης έφθασε στο κτίριο της ΜΚΟ "Αποστολή" συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη, τον Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτο και τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίο Σαμαρά. Εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ενώ ένα μικρό αγοράκι προσέφερε στον Πατριάρχη ένα μπουκέτο λουλούδια.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε στο εκκλησάκι που βρίσκεται εντός του κτιρίου, και μετά ακολούθησε πρωινό σε αίθουσα εντός του κτιρίου.

Ο Γενικός Διευθυντής στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της "Αποστολής", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Πατριάρχη και το μαρτυρικό Φανάρι. Να αναφερθεί ότι ο κ. Δήμτσας προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα σέτ κηροπήγεια, μετά οποία όπως ανέφερε να φέρνει το Φώς του Φαναρίου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: