08 Ιουνίου, 2014

ΕΛΗΞΕ Η ΟΜΗΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΡΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

 
Έληξε το απόγευμα του Σαββάτου η ομηρία των φοιτητών στο πανεπιστήμιο της επαρχίας Ανμπάρ στο Ραμάντι στο Ιράκ από μαχητές της οργάνωσης τζιχαντιστών «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ». Οι δυνάμεις ασφαλείας που εισέβαλαν στο χώρο κατάφεραν, εν μέσω σφοδρής ανταλλαγής πυρών με τους ενόπλους, να απελευθερώσουν σώους όλους τους φοιτητές και το προσωπικό του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με το Associated Press, οι μαχητές της οργάνωσης μπήκαν στο κτήριο τα ξημερώματα του Σαββάτου, αφού πρώτα σκότωσαν τρεις φρουρούς, έναν αστυνομικό και έναν στρατιώτη. Ωστόσο, πηγές στο νοσοκομείο του Ραμάντι δήλωσαν στο Reuters πως παρελήφθησαν τα πτώματα δύο ανθρώπων, ενός φοιτητή και ενός αστυνομικού.

«Δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματισμός φοιτητή ή υπαλλήλου του πανεπιστημίου. Όλοι επέστρεψαν στα σπίτια τους σώοι» δήλωσε στο Associated Press ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου Σαμπάχ Καρχούτ. Kαθηγητής που βρέθηκε εγκλωβισμένος στο κτήριο του πανεπιστημίου είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters πως αρκετοί υπάλληλοι που ζουν έξω από το Ραμάντι διανυκτέρευαν στο πανεπιστήμιο λόγω της εξεταστικής περιόδου.

Ένας από τους φρουρούς του πανεπιστημίου εκτίμησε ότι ο πραγματικός στόχος των ενόπλων ήταν να καταλάβουν την περιοχή Χουμάιρα, πίσω από την πανεπιστημιούπολη, κάτι που θα τους επέτρεπε να δημιουργήσουν γραμμές ανεφοδιασμού ανάμεσα στο Ραμάντι και τη Φαλούτζα. «Θέλουν να είναι συνδεδεμένοι με τους ενόπλους τους στη Φαλούτζα. Πιστεύω πως οι δυνάμεις ασφαλείας το έχουν συνειδητοποιήσει» πρόσθεσε.




Δεν υπάρχουν σχόλια: