30 Ιουνίου, 2014

ΝΕΟΣ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

 

Καθήκοντα νέου Πρωτοσυγκέλλου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αναλαμβάνει από σήμερα σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου, ο  μέχρι πρότινος Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Α.Α, ο Αρχιμ.  π. Συμεών Βολιώτης, ο π. Συμεών με καταγωγή από την Καστοριά, είναι ένας δυναμικός και δραστήριος κληρικός. Εμείς ευχόμεθα στον νέο Πρωτοσύγκελο καλή επιτυχία στο έργο του.


Π.ΒΟΙΩΤΟΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο π. Συμεών Βολιώτης είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο έλαβε διαδοχικά το πτυχίο του Τμήματος Νομικής, το πτυχίο του Τμήματος Θεολογίας και δίπλωμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης από τον Τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας & Κοινωνιολογίας του Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. στο γνωστικό αντικείμενο «εκκλησιαστικό δίκαιο». Με το πέρας των σπουδών του εκάρη αμέσως μοναχός και εισήλθε στον ιερό κλήρο της Εκκλησίας μας.

Τον Οκτώβριο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του υπευθύνου του Ιδιαιτέρου Γραφείου της Ιεράς Πρωτοσυγκελλίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και στη συνέχεια την 1η Ιανουαρίου 2013 με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τοποθετήθηκε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «ΚΟΚΚΟΡΗ».

Υπηρετεί ως εφημέριος και Πρόεδρος της Διαχειρ. Επιτροπής στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου Ιλίου (Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: