15 Ιουνίου, 2014

ΤΑ ΣΕΠΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄

 
«Πας γαρ Αρχιερεύς εις το προσφέρειν δώρα τε  και θυσίας καθίσταται».(Εφέσ. 8,3) και «Έχοντες παρρησίαν εις την είσοδον των Αγίων».  (Εβρ.10,19).
 
Σήμερα 15η Ιουνίου η Εκκλησία μας  εορτάζει και τιμά  τον Όσιο Ιερώνυμο του οποίου το όνομα φέρει ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος Β΄. Ο σεπτός  Πρωθιεράρχης άγει  σήμερα τα Ονομαστήριά του, του οποίου η φωτεινή  του μορφή γαληνεύει τον ευσεβή λαό και τον γεμίζει με θάρρος στην δύσκολη πορεία της καθημερινότητάς του.  

Όπου πραγματοποιεί ποιμαντικές επισκέψεις ο Μακαριώτατος, ο λαός του αποδίδει με τις εκδηλώσεις του την αγάπη του, διότι γνωρίζει την φρόνησή του, το Εκκλησιαστικό ήθος του, την πολύτιμη πείρα του, την Θεολογική του κατάρτιση, την μαχητικότητά του, και τον δυναμισμό του.  

Το πρόσωπό του μας εμπνέει, ο λόγος του μας ξεκουράζει και η παρουσία του είναι πηγή ελπίδας, αισιοδοξίας και ζωής. Τα στοιχεία αυτά τα έχουμε κατεξοχήν ανάγκη σε αυτούς τους δίσεκτους χρόνους της ένδειας, της ανεργίας, της νεοπτωχείας, και της πείνας.  

Η παρουσία του παντού και πάντα, ακούραστα στους Ιερούς Ναούς, στους μαθητές, στους κρατουμένους των φυλακών, στους πάσχοντας στο κρεβάτι του πόνου, στους εργαζόμενους στο χώρο της εργασίας τους, στους ανέργους, στα στέκια της απελπισίας των νέων και όπου αλλού τον έχουν ανάγκη. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καθοδηγεί το ποίμνιό του λόγο και έργο και αυτό νοιώθει υπερήφανο για τον Πρωθιεράρχη του.  Έχει κατακτήσει τις καρδιές όσων τον γνωρίζουν και καθημερινά τον πλησιάζουν, γίνεται ο αδελφός, ο πατέρας, ο Ποιμενάρχης και πάρα πολλές φορές σήμερα στις δύσκολες μέρες που περνάμε γίνεται ο ψωμοσώστης. 

Δεν θα αναφερθούμε στο πολυσχιδές  και πολυποίκιλο έργο που επιτελεί γιατί γνωρίζουμε ότι δεν το επιθυμεί, αντίθετα θα δυσαρεστηθεί, άλλωστε το έργο του ομιλεί και η δική μου γραφίδα ίσως δεν αρκεί να το προβάλει.  Με παρρησία όμως μπορούμε να πούμε ότι τον Μακαριώτατο  κοσμούν πολλά χαρίσματα και αρετές όπως π.χ. η άδολη πατρική αγάπη του, η ευγένεια της ψυχής του, η σύνεση και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για τον ευσεβή λαό του Θεού.  

Ο Αρχιεπίσκοπος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια της Αρχιερωσύνης του, ότι είναι ο άνθρωπος της αλληλοπεριχώρησης, της αλληλεγγύης και ο συνοδοιπόρος σε κάθε πάσχοντα άνθρωπο, με το παράδειγμά του διδάσκει όλους εμάς να αγαπάμε άνευ όρων και προϋποθέσεων τον Χριστό και την Εκκλησία του. 

Εμείς από το Ιστολόγιό μας ευχόμεθα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμον
  
Όπως Κύριος ο Θεός ανταποδίδει εκατονταπλασίως τις θυσίες και τους κόπους της πολύχρονης και καλλίκαρπης διακονίας του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ώστε έτσι να συνεχίσει για πολλά έτη ακόμα να δίδει το σημείο της παρουσίας του Θεού εν μέσω του λαού, ώστε όλοι μαζί όπως έχει πει και ο ίδιος να πορευόμαστε αυτήν την οδό, που είναι η οδός της Εκκλησίας, της σωτηρίας, η  οδός της ζωής μας η καταφυγή μας. 

Τα έτη σας πολλά και ευλογημένα Μακαριώτατε.

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ
 











Δεν υπάρχουν σχόλια: