08 Μαΐου, 2014

NATO ΚΑΙ ΗΠΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 

Σε διάψευση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας προέβησαν το NATO και οι ΗΠΑ. «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι έχει αλλάξει η θέση των στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων», δήλωσε αξιωματικός του ΝΑΤΟ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Δεν έχουμε δει καμία αλλαγή στις θέσεις που καταλαμβάνουν οι ρωσικές δυνάμεις κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων» σχολίασε αξιωματούχος του Πενταγώνου. Όταν ερωτήθηκε αν η Ρωσία ενδέχεται να αποσύρει τα στρατεύματά της χωρίς το Πεντάγωνο να μπορεί να το δει, ο εκπρόσωπός του συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν απάντησε: «Θα το γνωρίζαμε». «Δεν έχουμε δει κάποια αλλαγή στη θέση των ρωσικών δυνάμεων. Εδώ και καιρό ζητάμε από τους Ρώσους (...) να αποσύρουν τα στρατεύματά τους» από τα ουκρανικά σύνορα, επισήμανε ο Ουόρεν.

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Είναι ασφαλώς ευπρόσδεκτη μια ουσιαστική απόσυρση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ προς τους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Αρκάνσας και την Καλιφόρνια. «Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η αποχώρηση έχει πραγματοποιηθεί», συμπλήρωσε. Ο Λευκός Οίκος διεμήνυσε επίσης μέσω του εκπροσώπου του ότι το - προγραμματισμένο για την Κυριακή - δημοψήφισμα σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας πρέπει να ακυρωθεί, όχι απλώς να αναβληθεί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: