20 Μαΐου, 2014

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ο κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ

 
Για την Αγία Σοφία και το Ποντιακό
συζήτησαν Αρχιεπίσκοπος - Χατζημαρκάκης

Με τον επικεφαλής του συνδυασμού Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες και ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα και Αργύρη Πετρόπουλο συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ. Χατζημαρκάκης στη συνάντησή του είπε στον Αρχιεπίσκοπο πως δεν είναι πια η ψήφος στην Ευρωβουλή μία χαλαρή ψήφος και πως πρέπει να ακούγεται η φωνή της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας. "Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία", είπε ο κ. Χατζημαρκάκης, "πρέπει να ακουστούν και πάλι". Ο ευρωβουλευτής ανέφερε στον Αρχιεπίσκοπο για τις προσπάθειες που κατέβαλλε να πάρει πίσω η Τουρκία την απόφαση για τη μετατροπή σε τέμενος της Αγίας Σοφίας.

Ο ευρωβουλευτής ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο και για τη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σημειώνοντας πως "για πρώτη φορά τέθηκε και Ποντιακό και Ορθόδοξο ζήτημα στην Τουρκία" χάρη στις πρωτοβουλίες του ενώ, όπως είπε, μετά από πιέσεις του και μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Γερμανία η Άνγκελα Μέρκελ έκανε τις δηλώσεις κατά των ενεργειών του Ταγίπ Ερντογάν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: