19 Μαΐου, 2014

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;


Τα μηνύματα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της πρώτης Κυριακής είναι πολλά και αποστέλλονται σε πολλούς. Όσοι έσπευσαν από νωρίς να τα ερμηνεύσουν καλό είναι ότι πρέπει να περιμένουν και τη δεύτερη Κυριακή και οπωσδήποτε τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών για να βγάλουν πιο ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα. Οπωσδήποτε τα αποτελέσματα απαιτούν και δεύτερη ανάγνωση.

Αναδεικνύουν λάθη στρατηγικής και επιλογών από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ που τα αποτελέσματα στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, την Αθήνα, και στη μεγαλύτερη περιφέρεια, την Αττική ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκά και αναμφίβολα συνιστούν εκλογική νίκη. Ωστόσο όμως τα αποτελέσματα τουλάχιστον στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές δεν έχουν τον Δημοψηφισματικό χαρακτήρα που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως το εκλογικό σώμα πείστηκε από το success story της Ν.Δ.

Το λάθος και των δύο ήταν ότι προσπάθησαν να προδώσουν στενά πολιτικά χαρακτηριστικά για τις επιλογές του εκλογικού σώματος και να βγάλουν μετεκλογικά συμπεράσματα ως ψήφο εμπιστοσύνης ο ένας ή καταδίκης της Κυβερνητικής πολιτικής ο άλλος. Αλλά το κυριότερο είναι ότι και οι δύο πολιτικές δυνάμεις μέσα στον εκλογικό πυρετό «ξέχασαν» να σχολιάσουν και να αισθανθούν τον μεγάλο κίνδυνο που σηματοδοτούν τα αποτελέσματα κυρίως στο Δήμο Αθηναίων όπου η Χρυσή Αυγή με τον υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη συγκέντρωσε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό.

Και αυτό είναι το μόνο στοιχείο που προκαλεί τρόμο ως συμπέρασμα που προκύπτει από αυτές τις εκλογές. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό δεν έχουν παρά να συνεχίσουν να θριαμβολογούν….

Δεν υπάρχουν σχόλια: