24 Μαΐου, 2014

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΥΡΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ



Σε κλίμα συγκίνησης κλήρος και λαός στα Ιωάννινα προσευχήθηκαν σήμερα Σάββατο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου.

Του Ιερού Μνημοσύνου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, που τελεί χρέη τοποτηρητής της Μητρόπολης Ιωαννίνων με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Ναυπάκτου Ιερόθεου, Μεσσηνίας Χρυσόστομου, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κύριλλου καθώς και του Επισκόπου Σαλώνων Αντώνιου Γενικού Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και στενού συνεργάτη του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων.


 Στο ιερό του Μητροπολιτικού Ναού παρέστη συμπροσευχόμενος ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Οι πιστοί προσήλθαν με ευλάβεια να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του πνευματικού τους πατέρα που διαποίμανε για σχεδόν σαράντα χρόνια την τοπική Εκκλησία. Μετά τη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο, ακολούθησε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Ιεράρχου, που ευρίσκεται στον αύλιο χώρο του Ι.Ναού Αγ.Νικολάου Κοπάνων, όπου βρίσκονται ενταφιασμένοι οι Επίσκοποι των Ιωαννίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: