25 Μαΐου, 2014

50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ! (ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ)

 

50 χρόνια μετά από την ιστορική συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο Στ, οι διάδοχοι Πάπας Φραγκίσκος και Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντιούνται σήμερα στα Ιεροσόλυμα.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συνάντηση, πριν από 50 χρόνια στα Ιεροσόλυμα, του προκατόχου του Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο Στ’, και επεσήμανε ότι στα Ιεροσόλυμα, όπου «εκυοφορήθη το «μυστήριο» του «διαλόγου» ήρξατο και προ πεντηκονταετίας ο διάλογος της αγάπης μεταξύ Κωνσταντινουπόλεως (και αργότερον συνόλου της Ορθοδοξίας) και Ρώμης. 

Αναφερόμενος στις συναντήσεις, που θα έχει με τον Πάπα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την προσδοκία ότι από κοινού θα ανοίξουν δρόμους με την πεποίθηση ότι «η αγάπη θα άρει εκ μέσου πάντα τα εμπόδια, δια να συνεχιστεί η πορεία της εκπληρώσεως του Θελήματος του Θεού, ήτοι της κατανοήσεως εις την ενότητα της Εκκλησίας και της ανθρωπότητος, εις την οποία εκάλεσε ημάς ο Ων και ο Ην και ο Ερχόμενος». Παρακολουθήστε μέσα από το κανάλι του Βατικανού σε ζωντανή μετάδοση την ιστορική συνάντηση: 



Δεν υπάρχουν σχόλια: