28 Μαΐου, 2014

28/5/2014 - ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ-ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

 

Νέο αιματοκύλισμα από τους ισλαμοφασίστες της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία Τουλάχιστον 24 νεκρούς άφησαν πίσω τους οι ισλαμιστές ένοπλοι αντάρτες της δολοφονικής συμμορίας μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα σε στρατιωτική βάση και στρατώνα της αστυνομίας στην πόλη Μπούνι Γιάντι της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Η περιοχή που έγινε η επίθεση απέχει ελάχιστα από το οικοτροφείο, εκεί όπου τον Φεβρουάριο οι ισλαμιστές σκότωσαν και έκαψαν ζωντανούς 59.

Συνεχίζεται η γενοκτονία απο τους ισλαμοφασίστες στη Νιγηρία που χρηματοδοτούνται απο τους Σαουδάραβες. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό στους 143 ανέρχεται, ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση ισλαμιστών ανταρτών κατά ταξιδιωτών στη νοτιοανατολική Νιγηρία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για περισσότερους από 20 νεκρούς, ενώ εκφράζονταν φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα υπερέβαινε τα 80. Η επίθεση έλαβε χώρα την Τρίτη, όταν αντάρτες της επίφοβης ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι φορούσαν στρατιωτικές παραλλαγές, σταμάτησαν την κίνηση οχημάτων επί του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει τις πόλεις Μαϊντουγκούρι και Νταματούρου. Οι δράστες έσυραν τους επιβαίνοντας από τα αυτοκίνητα και τους εκτέλεσαν, σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: