14 Μαΐου, 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΔΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ



Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Μάιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την έναρξη της Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με την ευκαιρία της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως. Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου Παύλου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επίσης ενέκρινε:

–Την πραγματοποίηση, στις 17 Μαΐου, καλλιτεχνικής εκδήλωσης με τον τίτλο: «Ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Καραβασίλη στον Φιλολογικό Σύλλογο "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ"». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

–Την πραγματοποίηση τριημέρων Εκδηλώσεων στην Αθήνα και στο Ναύπλιο, «δια την προσωπικότητα του Ιωάννου Καποδιστρίου», υπό της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στο Ναύπλιο, την Κυριακή 1η Ιουνίου, με την τέλεση Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Κατά τη Θεία Λειτουργία θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

–Τη διοργάνωση Ημερίδος, στις 19 Ιουνίου ε.ε. με θέμα: «Προβληματισμοί για το Μάθημα των Θρησκευτικών», κατόπιν προτάσεως της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο.

–Την πραγματοποίηση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά το διάστημα από 25 έως 27 Αυγούστου ε.ε. στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, ύστερα από πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από την Συνοδική Επιτροπή επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιΐας για τον Απολογισμό των Δαπανών για την Φιλανθρωπική Διακονία κατά το έτος 2013, υπό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το δαπανηθέν ποσό ξεπερνά τα 122.000.000 € και καλύπτει όλες τις σιτιστικές ανάγκες ως και τα λειτουργικά έξοδα των Ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου




Δεν υπάρχουν σχόλια: