11 Απριλίου, 2014

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: EΞΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ EUROFIGHTER TYPHOON ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ

 

Η Γερμανία προσφέρει 6 μαχητικά Εurofighter Typhoon για την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ οι οποίες επιτηρούν τον εναέριο χώρο των Βαλτικών δημοκρατιών δήλωσε πηγή του γερμανικού υπουργείου Άμυνας. Η προσφορά αυτή σχετίζεται με την αποστολή  τεσσάρων πορτογαλικών μαχητικών F-16 τα οποία θα σταθμεύσουν στην  αεροπορική βάση στο Siauliai στη Λιθουανία από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο.

Τα γερμανικά Typhoon είναι να αναπτυχθούν πάντως στην Εσθονία στην αεροπορική βάση Amari. Η είδηση της γερμανικής προσφοράς των 6 Typhoon έρχεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της αποστολής 12 μαχητικών από Βρετανία (4 Eurofighter Typhoon), Δανία (4 F-16)  και Πολωνία (4 MiG-29)  στην Λιθουανία από 1ης Μαΐου προς αντικατάσταση των 10 F-15C της USAFE που το παρόν χρονικό διάστημα έχουν αναλάβει τα καθήκοντα φύλαξης του εναέριου χώρου της Βαλτικής γενικότερα.

Παράλληλα και στο πλαίσιο ενίσχυσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη η Γαλλία πρόκειται να συνεισφέρει και αυτή με αποστολή μαχητικών Mirage 2000 και Rafale τα οποία θα σταθμεύουν στην αεροπορική βάση του Malbork στην Πολωνία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: