04 Απριλίου, 2014

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ BOEING

 

Η διεθνής έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου εντείνεται και επεκτείνεται και υποβρυχίως, δήλωσε σήμερα ο συντονιστής των επιχειρήσεων Αυστραλός Άνγκους Χιούστον, ενώ ο χρόνος για να βρεθεί το μαύρο κουτί εξαντλείται.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Συντονισμού Υπηρεσιών (JACC) Άνγκους Χιούστον δήλωσε ότι ένα αυστραλιανό πολεμικό πλοίο και ένα βρετανικό άρχισαν κοινή υποβρύχια επιχείρηση σύροντας ευαίσθητους ανιχνευτές ηχητικών σημάτων για να εντοπίσουν σήμα από το μαύρο κουτί του αεροπλάνου. Η πολυεθνική επιχείρηση έρευνας στον Ινδικό Ωκεανό διανύει ήδη την 18η ημέρα της, με την περιοχή των ερευνών έκτασης 217.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων να μετατοπίζεται ελαφρώς βορειότερα των περιοχών όπου είχαν διεξαχθεί οι προηγούμενες ανεπιτυχείς έρευνες.

Η αυστραλιανή Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Μεταφορών ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την έρευνα σε περιορισμένη περιοχή όπου το αεροπλάνο θα μπορούσε να πέσει στη θάλασσα, χρησιμοποιώντας δεδομένα που παρέχονται από ομάδα έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων με αναλυτές από τη Μαλαισία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα και την Αυστραλία.

Δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού: Το Boeing ίσως να μη βρεθεί ποτέ, εκτιμά ο Τόνι Άμποτ. Είναι πιθανό το μοιραίο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών να μη βρεθεί ποτέ, δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός. «Πρόκειται για την πιο δύσκολη έρευνα που έγινε ποτέ. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε κάτι που ελπίζουμε πως ίσως λύσει το μυστήριο. Όμως είναι πιθανό το αεροπλάνο να μη βρεθεί ποτέ» πρόσθεσε ο Τόνι Άμποτ.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή, 1.850 χλμ δυτικά του Περθ, συνεχίζονται με τη συνδρομή αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων. Πάντως, όσο «σαρώνονται» περιοχές και αποκλείονται, τόσο το επίκεντρο των ερευνών πλησιάζει την Αυστραλία. Στις έρευνες συμμετέχει πλέον και το βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο HMS Tireless. Ήδη, στην περιοχή βρίσκεται και το ερευνητικό πλοίο HMS Echo.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: