05 Απριλίου, 2014

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ


Η αλήθεια είναι ότι σπάνια μπαίνουμε στην ουσία των πραγμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις μένουμε σε αυτό που φαίνεται ή σε εκείνο που μας καθοδηγούν να κοιτάξουμε και να ασχοληθούμε. Αντί δηλαδή να μας απασχολεί που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δικαιοσύνης δίνουν εντολές σε δικαστές να βάλουν στη φυλακή τους πολιτικούς αντιπάλους τους, καθόμαστε και χαζεύουμε τον… Μπαλτάκο την ώρα που τον έπιασαν κορόιδο και τον έγραψαν να μιλάει με τον Κασιδιάρη, για να τον κατηγορήσουμε μετά επειδή… έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Αντί να κρατήσουμε δηλαδή την ουσία της ιστορίας και να αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο οποιοσδήποτε Σαμαράς ή Αθανασίου προσπαθούν να βάλουν χωρίς στοιχεία στη φυλακή τους πολιτικούς αντιπάλους τους με σκοπό να ρίξουν μετά το εκλογικό τους ποσοστό στο 2%, κοιτάζουμε αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επειδή μιλάει με χρυσαυγίτες!

Κανένας δεν κάθεται να προβληματιστεί και να καταγγείλει την αρρωστημένη καθεστωτική νοοτροπία που σήμερα βάζει στη φυλακή τους φασίστες, αλλά αύριο θα πάει και θα συλλάβει τους κομμουνιστές, μεθαύριο τους χριστιανούς και παραμεθαύριο τους εβραίους ή τους μουσουλμάνους. Αν αυτό δεν είναι απειλή για όλους και πραγματικά επικίνδυνη εκτροπή, τότε τι είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: